Поділитись:

Швидка, як штучний інтелект: на Волині ліси від пожеж береже ІТ-система (фото)

Четвер, 25 травня 2023, 08:46
Швидка, як штучний інтелект: на Волині ліси від пожеж береже ІТ-система (фото)

Показазли, як працюють системи пожежної безпеки у лісах Поліського лісового офісу.

Сьогодні це – автоматизована цифрова система контролю, яка складається з кількох рівнів, – розповіли у пресслужбі Поліського лісового офісу.

Всі лісові масиви Волині та Рівненщини охоплені відеоспостереженням. 125 систем обладнані відеокамерами з радіусом огляду – 25-35 кілометрів, кут огляду на горизонті – 360 градусів.

Система здатна витримувати низькі температури та спеку – поріг до +50 градусів за Цельсієм.

Відеокамери можуть фіксувати навіть незначне задимлення, яке ще не переросло в пожежу – це дає можливість попередити його.
У лісництві, в адмінбудівлі кожної філії та Офісі встановлене обладнання з моніторами, що дає можливість бачити ситуацію. Таким чином налагоджена трирівнева система контролю.

«Пожежник». Це сучасна ІТ-система, яка є головним помічником. В оперативності дій не відстає від штучного інтелекту. Програма налагоджена таким чином, щоб у випадку виявлення загоряння за кілька хвилин прокласти маршрут доїзду, показати найближчі пункти водозабору. Щоб система працювала, 135 пожежних авто укомплектувані необхідним обладнанням та пожежним інвентарем. 

«Та якими б сучасними не були системи, вони лише допомагають людям.
На постійній варті і у випадку біди готові приступити до роботи 2570 працівників особового складу», – йдеться у повідомленні.

Швидка, як штучний інтелект: на Волині ліси від пожеж береже ІТ-система (фото)Швидка, як штучний інтелект: на Волині ліси від пожеж береже ІТ-система (фото)Швидка, як штучний інтелект: на Волині ліси від пожеж береже ІТ-система (фото)Швидка, як штучний інтелект: на Волині ліси від пожеж береже ІТ-система (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів