Поділитись:

На росії істерика: атакували їхній унікальний корабель «Иван Хурс» (відео)

Середа, 24 травня 2023, 13:13

Розвідувальний російський корабель "Иван Хурс", який введений у склад Чорноморського флоту РФ лише у 2018 році, був атакований невстановленими «морськими дронами» за 74 кілометри на північ від Босфору.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Defense Express.

«Корабель Чорноморського флоту РФ «Иван Хурс» сьогодні 24 травня, близько 05:30 був атакований невстановленими «морськими дронами» за 74 кілометри на північ від Босфору. Про це повідомляють самі рашистські воєнкори, водночас офіційного підтвердження з боку РФ інформація, звісно, поки не отримала», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в атаці брало участь одразу три дрони, тип яких не називається. За інформацією рашистських ЗМІ «атака була відбита», а за «попередніми даними, корабель не зазнав ушкоджень».

За інформацією видання, «Иван Хурс» проєкту 18280 є розвідувальним кораблем, більше того, унікальним кораблем для Чорноморського флоту РФ та одним з двох узагалі на всіх флотах рашистів. Він був спущений на воду лише у 2017 році та введений у склад ЧФ у 2018 році.

Корабель оснащений різноманітними комплексами радіотехнічної розвідки, радіоелектронної боротьби, а також системами зв'язку для забезпечення управління флотом. Декларується, що корабель призначений для стеження за комплексами протиракетної оборони, а точний склад апаратури не розголошується.

Водночас з усього озброєння у нього, через те, що це розвідувальний корабель – декілька тумбових кулеметних установок МТПУ для 14,5-мм КПВТ та декілька ПЗРК. Екіпаж корабля – 120 осіб.

Зазначається, що дальність приблизного району, де був атакований «Иван Хурс», від контрольованої території України становить понад 400 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів