Поділитись:

«Йопересете»: директор волинської фірми про його причетність до торгівлі з РФ (відео)

Вівторок, 23 травня 2023, 18:30
«Йопересете»: директор волинської фірми про його причетність до торгівлі з РФ (відео)

Як стало відомо журналістам ІА «Волинські новини» із власних джерел керівником волинської компанії ТОВ «НВФ «Корунд», яка постачала в Російську Федерацію комплектуючі до підводних човнів є Микола Корбут.  

У коментарі журналістам телеканалу «Аверс» він заявив, що не причетний до того, що комплектуючі потрапили до Росії.

«Нічого ми не відправляли. Ми не займаємося продажами в Росію. Абсолютно нічим. Люди, які відправили, хай собі і відповідають за те. А так провезли через Україну, вивезли з України, я не знаю, де та таможня і як дивилась. При чому тут ми?», – сказав Микола Корбут. 

Каже, що ролики вони відправили у Польщу, звідки їм прийшли гроші. 

«В мене прийшли гроші – це гарантія. Прийшли долари, я відправив ролик на Польщу. Поляки, виявляється, як мені сказав слідчий, перегрузили в Литву, в Литві перегрузили на Талін, а з Таліна – на Росію. Хтось там погодився за велику суму завезти. Ну то, що моя вина в тому, чи то СБУ повинне займатись?  Як впустили той ролик в Україну, як проїхав, як вивели той ролик з України? Я тут при чому, йопересете?», – додав він. 

Нагадаємо: за даними слідства керівник київського підприємства та директор волинської виробничої фірми налагодили схему постачання комплектуючих до Росії. Впродовж лютого-липня 2022 року до Росії нелегально експортували майже 200 тисяч одиниць критично важливих виробів. Для цього залучили фірму з Європи. Відомо, що столичного підприємця суд визнав винним у злочині. Що ж до волинянина, то наразі триває слідство. Сам директор фірми, яка потрапила в підозру, каже, що нічого до росії не відправляв. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
17 квітня 2024
04 квітня 2024
22 лютого 2024
11 лютого 2024
11:01
06 лютого 2024
06 січня 2024
29 грудня 2023