Поділитись:

Нацбанк розповів, в якій валюті краще не тримати гроші

Середа, 24 травня 2023, 05:09
Нацбанк розповів, в якій валюті краще не тримати гроші

В НБУ попередили українців про ризики збереження заощаджень у криптовалюті, і нагадали про інші шляхи інвестування: від депозитів до держоблігацій.

Про це розповіла перша заступниця голови Нацбанку України Катерина Рожкова, пише ТСН.

Рожкова розповіла, в якій формі українці можуть зберігати свої заощадження.

«Є альтернатива: можна покласти гроші на депозит, можна – у військові облігації або просто в ОВДП. Є можливість навіть для тих, хто хоче придбати валюту, це лімітовано в рамках 100 тисяч гривень на місяць і розмістити на депозит», – розповіла заступниця очільника Нацбанку.

Водночас вона наголосила, що НБУ не вважає криптовалюту платіжним засобом.

«Це не гроші, це інші активи, тому якщо люди хочуть ним скористатися, нехай враховують ризики, які там присутні», – сказала Рожкова.

Вона додала, що ставлення до криптовалюти у світі не однозначне.

«Ми вже були свідками серйозних потрясінь на цих ринках у США, коли виявлялося, що криптовалюти, які мали бути забезпечені фізичними доларами, виявилися незабезпеченими нічим. І це дуже великі ризики», – розповіла заступниця голови НБУ.

Нагадаємо, в березні 2022 року президент України Володимир Зеленський підписав закон про віртуальні активи, який передбачає легалізацію криптосектору. Закон дозволяє легальну роботу криптобірж; банки можуть відкривати рахунки для криптокомпаній; українці можуть захистити свої вклади у віртуальних активах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів