Поділитись:

В Укрзалізниці запровадять спеціальні жіночі купе

Вівторок, 23 травня 2023, 13:58

В «Укрзалізниці» запровадять послугу спеціальних жіночих купе, квитки на такі місця можна буде придбати через застосунок компанії, коли його допрацюють.

Про це повідомив керівник з комунікацій та маркетингу пасажирського напрямку УЗ Олександр Шевченко, інформує «Економічна правда».

До таких купе допускатимуть жінок, трансжінок, мам з дітьми до 6 років будь-якої статі. Але це питання ще обговорюється.

На яких маршрутках буде доступною послуга в компанії ще не визначили, але це будуть маршрути далекого сполучення, пасажири яких проводять у дорозі багато часу. 

Компанія збирається протестувати нововведення впродовж декількох місяців та разом з громадою і фахівцями ухвалить рішення, чи робити їх постійною практикою. Критеріями, за словами Шевченка, стануть попит та відгуки.

Купити квиток до такого купе можна буде через застосунок «Укрзалізниці». Ця функція буде передбачена в одному з його наступних релізів. Доплачувати за жіноче купе буде не потрібно.

Згодом Шевченко видалив свій допис, а в пресслужбі компанії заявили, що УЗ «розглядає можливість запровадження жіночих купе». 

Для цього потрібно розробити IT-рішення, внести зміни до нормативних актів. А також проконсультуватися з юристами, міжнародними та українськими громадськими організаціями.

«Поряд з цим ми працюємо над комплексним підвищенням безпеки поїздок: усі нові та модернізовані вагони – а це вже близько 15% вагонів у активному використанні – оснащені камерами відеоспостереження та кнопками виклику провідника», – додали в компанії.

«Ми віримо в комплекс заходів, де тривожні кнопки та сигналізація в купе, відеоспостереження, посилене патрулювання і невідворотне покарання за будь-який доведений прояв домагань відіграватимуть ключову роль у викоріненні цього явища.

Тому поточне рішення залізниці – допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше за допомогою комплексу заходів, одним з яких стане "пілот" з жіночими купе», – зазначив голова правління «Укрзалізниці» Євген Лященко.

Нагадаємо: нещодавно на сайті Кабміну створили петицію з пропозицією створити не лише вагони для жінок, а й для чоловіків, які існуватимуть разом зі спільними. При цьому такі вагони українці хочуть бачити у потягах, що прямують маршрутом довше шести годин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 березня 2024
09 лютого 2024
29 січня 2024
27 листопада 2023
05 жовтня 2023
19 вересня 2023
14 серпня 2023
25 липня 2023
07:11
19 липня 2023
30 червня 2023