Поділитись:

Герої не вмирають: у Володимирі відкрили нову дошку пам'яті (фото)

Вівторок, 23 травня 2023, 08:42
Герої не вмирають: у Володимирі відкрили нову дошку пам'яті (фото)

У Володимирі відкрили оновлену дошку пам'яті. Її розмістили у центрі міста.

Про це повідомив міський голова Володимира Ігор Пальонка.

«Майже сотня пар очей воїнів-захисників дивляться з портретів на оновленій дошці пам’яті, що у центрі Володимира. Вони мовчки спостерігають за людьми, які проходять повз і за розміреним ритмом міста, яке продовжує спокійно жити лише завдяки їхньому подвигу...
Життя бійців, які забрала російсько-українська війна, починаючи з 2014 року, - це та велика і гірка ціна, яку платимо за нашу свободу, незалежність та право жити й ростити дітей на своїй, Богом даній землі», – йдеться у повідомленні.

У вівторок, 22 травня, в день 9-ї річниці трагедії під Волновахою, на площі Героїв освятили оновлену дошку зі світлинами воїнів.

«Дошка пам’яті – це лише дещиця того, що ми можемо зробити, аби вшанувати земляків, котрі віддали свої життя на війні. Після перемоги ми обов’язково спорудимо гідний пам’ятник, концепцію якого обрали ще наприкінці 2021 року.
Та доки боротьба триває, вирішили разом із родинами загиблих та померлих захисників, що пам’ятник та меморіал відкладемо до мирних часів, а поки що доцільно оновити дошку на площі Героїв, доповнивши її портретами бійців  з нашої громади, яких не стало з часу початку повномасштабного вторгнення. 
Близько двох місяців тривала робота з підготовки портретів, макети та вигляд яких був узгоджений з рідними кожного полеглого бійця. Враховуючи думку членів родин, на дошці пам’яті розміщені портрети як загиблих, так і тих, чия смерть пов'язана із захистом незалежності, адже усіх їх ми ховали як Героїв з усіма військовими почестями», – пише мер міста.

«Сподіваюся, що дошка пам’яті у Володимирі більше не поповнюватиметься портретами нових загиблих, що усі, хто нині воює, повернуться живими до своїх родин. А тим бійцям, які стали воїнами Небесного легіону, вічна шана та пам’ять!» – зазначив Пальонка.

Герої не вмирають: у Володимирі відкрили нову дошку пам'яті (фото)Герої не вмирають: у Володимирі відкрили нову дошку пам'яті (фото)Герої не вмирають: у Володимирі відкрили нову дошку пам'яті (фото)Герої не вмирають: у Володимирі відкрили нову дошку пам'яті (фото)Герої не вмирають: у Володимирі відкрили нову дошку пам'яті (фото)Герої не вмирають: у Володимирі відкрили нову дошку пам'яті (фото)Герої не вмирають: у Володимирі відкрили нову дошку пам'яті (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів