Поділитись:

У Бєлгородській області – вибухи, тривога, танки: пишуть про знищення прикордонного пункту

Понеділок, 22 травня 2023, 12:40
У Бєлгородській області – вибухи, тривога, танки: пишуть про знищення прикордонного пункту

У Бєлгородській області росії 22 травня повідомили про «бавовна», а російська пропаганда заявляє про начебто обстріл регіону та знищення прикордонного пункту.

Про це пише Українська правда.

«Русский добровольческий корпус», бійці якого стверджують, що воюють на боці України, заявив, що виконує бойові завдання на території РФ, а легіон «Свобода Росії» закликав жителів прикордонних російських регіонів залишатись вдома і «не чинити опір. Зокрема, бійці опублікували відео на фоні дорожних знаків про початок населених пунктів Любимовка (Брянська область), Безлюдовка (Бєлгородщина), Чуровичи (Брянська область). Тим часом легіон «Свобода Росії», який воює на боці України, записав відеозвернення із закликом до росіян боротися за вільну від путіна Росію.

Місцеві поширюють відео із волаючою у Бєлгороді сиреною, водночас губернатор Бєлгородської області РФ В'ячеслав Гладков заявив, що з ранку Грайворонський міський округ перебуває під обстрілом: «Обійшлося без постраждалих мирних жителів».

Гладков заявляє, що спрацювала російська ППО, а частина ракети впала в город приватного житлового домоволодіння в селі Антонівка.

Також він заявляє про мінометний обстріл села Козинка. У селі Гора-Поділ, з його слів, загорівся склад сіна, у Грайвороні снаряди влучили на територію автотранспортного підприємства.

Російський губернатор заявив, що оперативні служби РФ починають «подворовий обхід територій».

Російська служба з надзвичайних ситуацій розіслала місцевому населенню повідомлення про обстріл і закликала спуститись в укриття жителів Грайворонського та Шебекінського міських округів.

Також у мережі публікують відео, на якому видно, як танк заїжджає на територію КПП «Грайворон».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів