Поділитись:

На Запорізькій АЕС – черговий блекаут внаслідок обстрілу

Понеділок, 22 травня 2023, 10:02
На Запорізькій АЕС – черговий блекаут внаслідок обстрілу

Черговий блекаут на ЗАЕС: рашисти всьоме ставлять під ризик ядерну та радіаційну безпеку всього світу

Про це у понеділок, 22 травня, повідомила у телеграмі пресслужба ДП «НАЕК «Енергоатом».

«Внаслідок безглуздого терористичного обстрілу рашистами в ніч на 22 травня, о 5:26 відключилась остання високовольтна лінія передач Дніпровська 750 кВ, з якої для власних потреб живилась тимчасово окупована Запорізька АЕС. Вже всьоме з початку окупації рашистськими терористами української станції (4 березня 2022 року), ЗАЕС переходить в режим блекауту», – йдеться у повідомленні.

Після втрати зовнішнього живлення, яке життєво необхідне для забезпечення роботи насосів охолодження ядерного матеріалу енергоблоків, в автоматичному режимі ввімкнулись всі дизель-генератори АЕС. Запасу палива генераторам має вистачити на десять діб. 

«В разі неможливості поновлення зовнішнього живлення станції протягом цього часу може статись аварія з радіаційними наслідками для всього світу», – запевнила пресслужба НАЕК. 

У «Енергоатомі» переконують, що приведення станції до нормального режиму експлуатації з поновленням ядерної та радіаційної безпеки об‘єкта можливе лише при поверненні АЕС під повний контроль України.

Нагадаємо: ситуація в районі Запорізької атомної електростанції стає все більш непередбачуваною і потенційно небезпечною, присутні на станції експерти МАГАТЕ регулярно чують обстріли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів