Поділитись:

Перекрили вулиці: як у Луцьку пройшов «Велодень» (фото, відео)

Автор: Максим Косюр |
Неділя, 21 травня 2023, 11:53
Перекрили вулиці: як у Луцьку пройшов «Велодень» (фото, відео)

Луцьк долучився до всеукраїнської акції «Велодень». У спортивному заході взяли участь сотні лучан та гостей міста.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» дізнавалися, як проходить подія та зазнімкували цікаві моменти.

Велопробіг стартував об 11 ранку, сьогодні, 21 травня, біля ТРЦ «ПортCity». З девʼятої години учасники могли зареєструватися, аби потім мати змогу взяти у розіграші цінних призів, а головним призом був новенький велосипед.

Участь у велопробізі брали як дорослі, так і малі. Також долучились до акції і депутати «Громадянського Руху «СВІДОМІ».

«Сьогодні в Луцьку відбувається акція «Велодень». Це захід для того, щоб показати, що Луцьк – місто екологічне, що в Луцьку є багато людей, які користуються велотранспортом. Ми сподіваємося, що такі заходи сприятимуть тому, що велоінфраструктура в нашому місті буде розвиватися», –  зазначив депутат від фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» Михайло Наход.

Михайло Наход нагадав, що депутати фракції приділяють багато уваги питанню розвитку велоінфраструктури в громаді. Зокрема два роки тому підготували велоконцепцію, яка затверджена Луцькою міською радою. Також команда «Громадянського Руху «СВІДОМІ» розробила проєкт велопішохідної набережної вздовж річки Сапалаївки. Такі кроки, вважає депутат, сприятимуть розбудові міської велоінфраструктури.

Аби усе пройшло безпечно, автомобільний рух вулицями, на яких проходить акція, перекрили. Маршрут пролягав центральними вулицями міста: ТРЦ «ПортCity» - пр. Соборності - пр. Молоді - пр. Відродження - вул. Рівненська - пр. Волі - вул. Винниченка - пр. Василя Мойсея - пр. Перемоги - ТРЦ «ПортCity».

До початку акції учасників розважав Пес Патрон та патріотичні музичні композиції.

На випадок надзвичайних ситуацій на місці працювали медики, а порядок охороняли правоохоронці.

Луцька міська рада повідомила, що до велозаїзду приєдналися понад дві тисячі любителів їзди на двоколісному транспорті.

Перекрили вулиці: як у Луцьку пройшов «Велодень» (фото, відео)Перекрили вулиці: як у Луцьку пройшов «Велодень» (фото, відео)Перекрили вулиці: як у Луцьку пройшов «Велодень» (фото, відео)Перекрили вулиці: як у Луцьку пройшов «Велодень» (фото, відео)Перекрили вулиці: як у Луцьку пройшов «Велодень» (фото, відео)Перекрили вулиці: як у Луцьку пройшов «Велодень» (фото, відео)Перекрили вулиці: як у Луцьку пройшов «Велодень» (фото, відео)Перекрили вулиці: як у Луцьку пройшов «Велодень» (фото, відео)Перекрили вулиці: як у Луцьку пройшов «Велодень» (фото, відео)Перекрили вулиці: як у Луцьку пройшов «Велодень» (фото, відео)Перекрили вулиці: як у Луцьку пройшов «Велодень» (фото, відео)Перекрили вулиці: як у Луцьку пройшов «Велодень» (фото, відео)Перекрили вулиці: як у Луцьку пройшов «Велодень» (фото, відео)Перекрили вулиці: як у Луцьку пройшов «Велодень» (фото, відео)Перекрили вулиці: як у Луцьку пройшов «Велодень» (фото, відео)Перекрили вулиці: як у Луцьку пройшов «Велодень» (фото, відео)Перекрили вулиці: як у Луцьку пройшов «Велодень» (фото, відео)Перекрили вулиці: як у Луцьку пройшов «Велодень» (фото, відео)Перекрили вулиці: як у Луцьку пройшов «Велодень» (фото, відео)Перекрили вулиці: як у Луцьку пройшов «Велодень» (фото, відео)Перекрили вулиці: як у Луцьку пройшов «Велодень» (фото, відео)Перекрили вулиці: як у Луцьку пройшов «Велодень» (фото, відео)Перекрили вулиці: як у Луцьку пройшов «Велодень» (фото, відео)Перекрили вулиці: як у Луцьку пройшов «Велодень» (фото, відео)Перекрили вулиці: як у Луцьку пройшов «Велодень» (фото, відео)Перекрили вулиці: як у Луцьку пройшов «Велодень» (фото, відео)Перекрили вулиці: як у Луцьку пройшов «Велодень» (фото, відео)Перекрили вулиці: як у Луцьку пройшов «Велодень» (фото, відео)Перекрили вулиці: як у Луцьку пройшов «Велодень» (фото, відео)

Нагадаємо: у Луцьку організовують лицарський турнір, кошти з якого будуть передані на підтримку ЗСУ. Незабаром пів сотні бійців з усієї України зійдуться в бою за першість в дуельних номінаціях та масових поєдинках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів