Поділитись:

Німецький концерн Rheinmetall хоче виробляти БТР Fuchs в Україні

Субота, 20 травня 2023, 22:21

Німецький концерн Rheinmetall хоче почати виробництво бронетранспортерів Fuchs на спільному підприємстві з «Укроборонпромом».

Про це розповів керівник Rheinmetall Армін Паппергер в інтерв'ю Bild, – передає Громадське. 

«Ми почнемо там із технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів екстреної допомоги й хочемо якомога швидше виготовити броньовані транспортні засоби, наприклад броньовані транспортні машини Fuchs», — сказав Паппергер.

Він зазначив, що Україну також цікавлять сучасний бойовий танк Panther і бойова машина піхоти Lynx. Але першим кроком, за словами Паппергера, є ​​забезпечення гострих потреб України в оборонній боротьбі.

На запитання про те, чи боїться Rheinmetall ракетних ударів росії по виробництвах в Україні, Паппергер відповів: «Україна має ефективні засоби захисту від нападів на чутливі цілі, головним чином завдяки західній допомозі. Електростанції та інші промислові підприємства також працюють і в разі пошкодження негайно ремонтуються».

Про спільне підприємство

У травні Армін Паппергер заявив, що Rheinmetall заснував з «Укроборонпромом» спільне підприємство з ремонту та виробництва танків. Його запуск запланували на липень.

За словами керівника Rheinmetall, на перших етапах співпраця охоплюватиме технічне обслуговування та ремонт бронетехніки в Україні. Паралельно підприємство готуватимуть для виробництва танків.

Rheinmetall володіє 51% акцій. Також німецький концерн керуватиме компанією.

Крім того, німецьке видання Handelsblatt писало, що концерн планує підписати контракти щодо створення ще двох спільних підприємств — для виготовлення боєприпасів та протиповітряної оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів