Поділитись:

Згоріло пів поля: у Луцькому районі загасили масштабну пожежу (фото)

Субота, 20 травня 2023, 21:54
Згоріло пів поля: у Луцькому районі загасили масштабну пожежу (фото)

У Луцькому районі загасили масштабну пожежу в полі. Повідомляють, що очевидець намагався загасити пожежу сам, проте вогонь поширився вже на значну площу, і тоді він викликав рятувальників. 

Про це 20 травня повідомили на фейсбук-сторінці ГУ ДСНС у Волинській області.

«Сьогодні близько опівдня до служби порятунку надійшло повідомлення від Івана С. про пожежу сухої рослинності поблизу с. Оздів Боратинська громада. Очевидець спочатку спробував самостійно загасити пожежу, однак коли йому це не вдалося, вогонь поширився вже на значну площу, і тільки тоді він викликав службу порятунку», – йдеться у повідомленні. 

По приїзду на місце виклику рятувальники 1 та 2 ДПРЧ вжили заходів, щоб пожежа не розповсюдилась і не перекинулась далі на значні площі вздовж русла річки Чорногузка.

Станом на 17:30 пожежу локалізували. На місці працювали інспекторський склад Луцького районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області, екологи та поліція.

На місці події працювали 16 осіб особового складу підрозділів ДСНС, 4 одиниці техніки. Ліквідували пожежу о 19:13.

Згоріло пів поля: у Луцькому районі загасили масштабну пожежу (фото)Згоріло пів поля: у Луцькому районі загасили масштабну пожежу (фото)Згоріло пів поля: у Луцькому районі загасили масштабну пожежу (фото)Згоріло пів поля: у Луцькому районі загасили масштабну пожежу (фото)Згоріло пів поля: у Луцькому районі загасили масштабну пожежу (фото) 

Просять тих, кому відома будь-яка інформація про осіб, які можуть бути причетні до цієї пожежі зателефонувати за номером 101 або 102.

За самовільне спалювання передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. 

Відповідно до Кодексу про адміністративні правопорушення, мінімальний штраф за спалювання залишків сухої рослинності складає 3060 грн, на території об'єктів природно-заповідного фонду – 6120 грн. А умисний підпал з метою ослаблення держави може вважатися диверсією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів