У Берліні розлючені водії побили кліматичних активістів: за що

П'ятниця, 19 травня 2023, 18:49

У Берліні група кліматичних активістів «Останнє покоління» заблокувала низку доріг, однак деяким водіям терпець увірвався, і ті силою відтіснили протестувальників.

Про це, як пише «Європейська правда», повідомляє Tagesschau.

Водії застосували насильство проти активістів кліматичної групи «Останнє покоління» у п'ятницю вранці. За словами фотографа агенції dpa, вони витягли протестувальників на автостраду A100 біля виїзду з бульвару Курфюрстендамм, били їх і штовхали ногами.

За даними поліції, активісти «Останнього покоління» зранку перекрили рух транспорту загалом в одинадцяти місцях у Берліні. Від кліматичних демонстрацій постраждали головні дороги, що ведуть до міста, Мюллерштрасе, Франкфуртська алея та дамба Темпельхофер.

На автобані А100 четверо активістів приклеїли себе скотчем до дороги, а двоє – до автомобіля, заблокувавши ліву і праву смуги руху, при цьому середня смуга була вільною. На місці події була присутня поліція. Демонстранти з групи також приклеїли свої руки до вулиці Мюллерштрасе.

Загалом активісти «Останнього покоління» протестували в Берліні в 14 місцях, вимагаючи посилення політичних заходів проти зміни клімату. На думку кліматичної групи, блокади були навмисно спрямовані на те, щоб перешкодити святковому руху з міста.

Група «Останнє покоління», яка була заснована наприкінці 2021 року, вперше заблокувала під'їзні шляхи до автомагістралей у Берліні 24 січня 2022 року. Після цього, з перервами, такі блокування відбувалися майже щодня, так само як і протести в музеях, на стадіонах, біля нафтопроводів і в аеропортах. Активісти закликають до обмеження швидкості до 100 км/год на німецьких автобанах і постійного квитка в 9 євро для автобусів і поїздів як негайних заходів проти «кліматичного колапсу», що насувається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: