Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 16 травня

Вівторок, 16 травня 2023, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 16 травня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за вівторок, 16 травня.

Про те, що у Луцьку судили пенсіонерку Соловйову, як пропагувала «рускій мір»

Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 16 травня 

У Луцьку пенсіонерка, яка є фанаткою «руского міра», отримала умовне покарання. Ба більше, Галина Іванівна Соловйова очолює у Луцьку кілька проросійських організацій.

У вироку Луцького міськрайонного суду йдеться про те, що незадовго до повномасштабного вторгнення росії, з 8 до 21 лютого 2022 року, Галина Соловйова у соцмережі «Одноклассники» розповсюджувала матеріали, які містили заперечення української державності та суверенітету, виправдовували збройну агресію проти України як необхідний захід для з'єднання одного народу. Також вона прославляла та героїзувала осіб, які здійснюють агресію, публікувала презирливі висловлювання стосовно українців як нації.

Про те, що на Волині директорка ліцею понабирала родичів на роботу

Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 16 травня 

Директорка Дубищенського ліцею Тетяна Дмитренко влаштувала на роботу сестру, дочку і невістку, а також преміювала їх, не повідомивши відповідні органи про це.

В судовому засіданні вона свою вину визнала повністю та щиро розкаялась у вчиненому.

Порушення пояснила тим, що через свою зайнятість забула про необхідність повідомляти про наявність реального конфлікту інтересів. Суд визначив їй покарання у вигляді штрафу в розмірі 3400 гривень.

Про те, що на Волині викрили рейдерську «схему» захоплення земель

Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 16 травня 

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили групу осіб, які займались рейдерським захопленням земельних ділянок на Волині.

Зловмисники залучили до своєї злочинної діяльності місцевого державного реєстратора. Аферисти систематично вносили неправдиві відомості в державні бази даних та змінювали власників земельних ділянок без належного пакету документів та необхідних перевірок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів