Поділитись:

У Луцьку підняли вартість тарифів на гарячу воду та тепло (фото)

Четвер, 18 травня 2023, 10:21
У Луцьку підняли вартість тарифів на гарячу воду та тепло (фото)

Державне комунальне підприємство «Луцьктепло» підвищує тарифи на постачання гарячої води та тепла. Проте відповідні зміни стосуються лише бюджетних установ та релігійних організацій.

Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет Луцької міської ради.

Підвищення тарифів буде незначним: до 6,4% збільшиться вартість на постачання тепла, а на постання гарячої води – до 0,8%. У протоколі засідання комісії з питань ціноутворення та тарифної політики зазначають, що необхідність внесення змін у планові заходи в інвестиційну програму підприємства виникла через підготовку теплового господарства до роботи в ускладнених умовах.

«Необхідністю внесених змін у планові заходи в Інвестиційну програму підприємства є підготовка до сталого функціонування теплового господарства міста в умовах припинення електропостачання, зменшення споживання природного газу та втрат теплової енергії, тобто з метою забезпечення виконання пріоритетних заходів капітальних інвестицій», – йдеться у протоколі.

Скриншот протоколу засідання комісіїСкриншот протоколу засідання комісії

У коментарі журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» представниця «Луцьктепла» розповіла, що підвищення тарифів стосується лише бюджетних та релігійних установ, адже під час воєнного стану діє мораторій на підвищення тарифів.

«Тариф підіймається, але застосовуватися для населення чи інших споживачів він не буде. Його застосовуватимуть тільки для бюджетних установ. Там йде 5-6% до постійної величини. Зараз, під час воєнного стану в країні, заборонено піднімати розмір тарифів за той, який діяв станом на 24.02.2022 року. Ми не можемо підвищувати тарифи, якщо вони виходять за ці рамки. Ми мусимо їх прораховувати, відслідковувати ріст показників, але застосовувати їх не можемо, бо діє мораторій», – кажуть комунальники.

Таким чином ріст виробничих інвестицій складає 12,59 грн на 1Гкал. Крім того, на 2,76 грн/Гкал збільшується податок на прибуток у структурах витрат усіх категорій споживачів. Внаслідок коригування ріст тарифів на постачання теплової енергії складає 2,2-6,4 %, а на постачання гарячої води – 0,3-0,8 %.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів