Поділитись:

Втеча голови Луцької райради: депутат закликає чимшвидше обрати нового керівника

Понеділок, 15 травня 2023, 15:01
Втеча голови Луцької райради: депутат закликає чимшвидше обрати нового керівника

У Луцькій районній раді закликали якнайшвидше скликати погоджувальну раду керівників фракцій, аби дати оцінку діям Олександра Омельчука, який заявив про складення повноважень голови й депутата райради й виїхав за кордон.

Відповідну заяву зробив голова фракції «Громадянський рух «Свідомі» у Луцькій районній раді Юрій Циганюк.

«Суботня відеозаява голови Луцької районної ради Олександра Омельчука про складання повноважень голови й депутата, ніби то зроблена ним в результаті якогось «тиску», стала неприємним сюрпризом для депутатського корпусу та громадськості. Він жодного разу не інформував депутатів про бодай якісь погрози, а тому все це виглядає як звичайна втеча, причини якої ще треба з’ясувати.

Я особисто вважаю, що така позиція голови районної ради є безвідповідальною! Прикро, що Волинь у такий час саме так «прославилася». Більше того такі дії посадовця негативно впливають на роботу Луцької районної ради та усіх органів місцевого самоврядування Волині.

Попри це, районна рада повинна працювати!», – зазначає депутат.

Юрій ЦиганюкЮрій Циганюк
 

У понеділок, 15 травня, Юрій Циганюк звернувся до керівників усіх фракцій та депутатів райради з пропозицією оперативно скликати погоджувальну раду керівників фракцій – президію районної ради, – аби дати оцінку діям голови, ознайомитися з документами про складання ним повноважень, якщо такі є, а також з документами, які дали йому право виїзду за кордон.

«Переконаний, що після оцінки ситуації, найближчим часом депутатами буде скликана позачергова сесія та обрано нового керівника ради. У воєнний стан недопустима паралізація роботи органів місцевого самоврядування!», – додав депутат.

Нагадаємо: очільниця Волинського обласного осередку партії «За майбутнє», народна депутатка Ірина Констанкевич запевнила, що не знала про рішення свого однопартійця Олександра Омельчука скласти повноваження голови райради і виїхати за кордон. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів