Поділитись:

Колишній фінансист у лавах Нацгвардії бореться з «амфетамінщиками» на Волині

Понеділок, 15 травня 2023, 10:33

Волинський нацгвардієць розказав, як охороняє громадський порядок.

Про це йдеться у дописі Військової частини 1141 Національної гвардії України м. Луцьк.

«Тисячі волинян, які захищають країну на сході й півдні, повинні бути впевнені, що їхні сім’ї вдома у безпеці», – каже офіцер-гвардієць Мар’ян. Він служить у підрозділі з охорони громадського порядку.

Приєднався до лав НГУ з початком повномасштабного вторгнення. До того отримав дві вищі освіти – фінансиста і магістра державного управління. Закінчив військову кафедру при Національній академії сухопутних військ у Львові. Працював у міськраді одного з міст на Львівщині, Пенсійному фонді, регіональному сервісному центрі МВС, у приватному бізнесі. 

Оскільки охорона громадського порядку – це передусім робота з людьми, освіта і професійний досвід допомагають йому вирішувати складні ситуації.

«Розмову з порушником треба починати м’яко і дивитися на реакцію, – каже Мар’ян. – Якщо людина бачить, що до неї ставляться з повагою, вона зазвичай зменшує градус агресії. Можливо, у неї щось сталося, тоді їй треба допомогти. Якщо ж вона налаштована на конфлікт, для неї настає відповідальність за вчинки».

Навіть групу нетверезих фанатів можна переконати вгамуватися, вважає він: 

«Одного разу під час чергування ми мали справу з футбольними фанатами. Їх було більше десяти. Вийшли з бару напідпитку у вечірній час. Шуміли, заважали перехожим. Я сам люблю футбол, хоч і без фанатизму. Знаю, які емоції можуть вирувати у спільнотах фанатів. Наша з ними співбесіда затягнулася, але ми зуміли переконати їх роз’їхатися по домівках». 

У Луцьку і Ковелі, де волинські гвардійці патрулюють вулиці, вони успішно борються з незаконним носінням зброї та поширенням наркотиків.

«Найчастіше наші патрульні виявляють речовини, схожі на канабіс, а також так звані «солі», – говорить офіцер. – На жаль, періодично натрапляємо і на такий сильнодіючий наркотик як амфетамін. Робимо все для того, щоб припинити обіг заборонених речовин у наших містах».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
06 лютого 2024
19 січня 2024
13 січня 2024
19 грудня 2023
14 грудня 2023
05 грудня 2023
30 листопада 2023
27 листопада 2023
17 жовтня 2023
03 вересня 2023