Поділитись:

В Естонії стартують навчання НАТО за участі 14 тисяч військових

Понеділок, 15 травня 2023, 05:53

На території Естонії стартують масштабні навчання Північноатлантичного альянсу, у яких візьмуть участь 14 тисяч військовослужбовців із 11 країн.

Про це пише Суспільне.

Як повідомляє пресслужба уряду Великої Британії, зокрема, до маневрів долучаться понад 1500 британських військових.

«Понад 1500 військовослужбовців було розгорнуто для участі у навчаннях Spring Storm («Весняний шторм»), які демонструють посилення бойової групи розширеної передової присутності під керівництвом Великої Британії до чисельності бригади. У рамках навчань 14 000 військовослужбовців з 11 країн НАТО продемонструють оперативну сумісність у багатопрофільних навчальних сценаріях», — йдеться у повідомленні.

В уряді зазначили, що навчання Spring Storm є найбільшими щорічними військовими навчаннями за участю бойової групи розширеної передової присутності НАТО під керівництвом Великої Британії. Сухопутні підрозділи, розкидані за складним та різноманітним ландшафтом Естонії, будуть випробувані в реалістичних сценаріях бою, включаючи штурм траншей, розвідувальні місії та тактику легкої піхоти, а також маневрах бронетехніки та загальновійськових боях.

«Сотні британських військовослужбовців з наших Збройних сил знову пройдуть навчання з особовим складом з одинадцяти країн НАТО, демонструючи силу нашої оперативної сумісності з країнами-партнерами та нашу спільну відданість Альянсу. У той час як російська армія продовжує своє незаконне вторгнення в Україну, загрожуючи стабільності в Європі, Велика Британія та наші союзники продовжуватимуть підтримувати Україну та захищати наші спільні цінності та свободу», – заявив міністр оборони королівства Бен Воллес.

Окрім наземних елементів двотижневих навчань, військовослужбовці Королівських Військово-повітряних сил проведуть навчання з розвідки та відпрацюють повітряно-наземну інтеграцію, а командос Королівської морської піхоти також проведуть навчання з нападу на берег, щоб перевірити можливості завдання Британією ударів з моря.

У навчаннях будуть залучені танки Challenger 2, бойові машини піхоти Warrior, CV90, Jackal, самохідні гаубиці CAESAR та інші артилерійські установки, у тому числі британські GMLRS та американські HIMARS. Підтримуватимуть навчання з повітря чотири вертольоти Wildcat і п'ять Apache, а також три винищувачі RAF Typhoon.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів