Поділитись:

Росіяни погрожували відібрати дитину: Мар'яна Мамонова розповіла, що пережила в російському полоні(відео)

Неділя, 14 травня 2023, 20:16

Медикиня ЗСУ Мар’яна Мамонова потрапила у російський полон у Маріуполі на «Азовсталі» у квітні 2022 року. Тоді вона була на третьому місяці вагітності.

Про те, як зараз живе звільнена з полону медикиня – йдеться в сюжеті DW.

Нині вона щаслива мама маленької Ані.Жінка цінує кожну прогулянку з донькою, бо знає, що її могла б і не бути, а сама вона ще нещодавно щодня відчувала себе в небезпеці, за крок до смерті у російському полоні.

«Ця дитина дуже багато пережила. Слава Богу, що вона нічого не бачила. Але емоційно вона багато пережила», – каже Мар'яна.

24 лютого 2022 несла службу як начальниця медслужби батальйону ЗСУ в Маріуполі. Там вона з побратимами та посестрами довгий час надавала допомогу пораненим в підвалах Азовсталі. У березні, коли росіяни щодня вкривали місто обстрілами, Мар'яна дізналась, що вагітна.

Ані чоловікові, ані батькам, ані в батальйоні про вагітність жінка не зізнавалась, бо знала, що евакуюватись не вийде і допомогти їй буде нікому.

«Шансів виїхати звідти не було. Зелені коридори прострілювалися і були вже фільтраційні пункти, на який би дізнались, що я військова. Тому я прийняла рішення, що я буду з хлопцями до кінця», – розповідає медикиня.

Попри тяжку ситуацію на фронті та свій стан, Мар'яна продовжувала евакуювати поранених. Втім, 4 квітня вранці командир попросив її та інших побратимів і посестер вийти з Азовсталі.я

«Для жінки здатися в полон – це було найстрашніше, бо багато летальних випадків і знущань в Маріуполі було багато саме над жінками зі сторони РФ», – пригадує Мар'яна.

Мар'яну та інших військових взяли в полон та відвезли в колонію «Оленівка»,  що в окупованому Донецьку. Там лише дали подзвонити чоловікові, тоді він і родина дізнались, що дінка чекає дитину в російському полону.

Детальніше – дивіться у сюжеті:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
22 березня 2024
20 березня 2024
19 березня 2024
01 березня 2024
29 лютого 2024
27 лютого 2024
15:32
16 лютого 2024