Поділитись:

У Луцьку з дитсадків заберуть автомобільні шини (відео)

Субота, 13 травня 2023, 09:45

48 закладів дошкільної освіти в Луцькій міській тергромаді очистять від старих автомобільних шин. 

Про це повідомила начальниця відділу екології Луцької міськради Оксана Лисак. З її слів, шини забруднюють довкілля та отруюють повітря, – інформує Суспільне.

Як пояснила Оксана Лисак, натомість на подвір'ях дитсадків облаштують ботанічні куточки, сучасні дитячі майданчики, висадять квіти й поставлять вуличні меблі.

«Шини віднесені до побутових відходів. Для довкілля це однозначно є ксенобіотиком, тобто чужорідним матеріалом. Вони так само становлять небезпеку, тому що забруднюють грунт цими мікрочастинками полімерів. Це відходи, які однозначно повинні бути утилізовані», – каже Оксана Лисак.

12 травня від старих шин очищували територію луцького дитсадка № 17, де був ігровий майданчик.

Як розповіла його завідувачка Світлана Краля, багато років тут більш як сотню автошин використовували для атракцій і огороджень, допоки із батьками не вирішили все демонтувати.

«Якісь певні з них фігури були створені для красиНедостатнє було фінансування на той період. Тоді ніхто не говорив про шкоду, бо про неї ще ніхто особливо не задумувався і не знавЗамість цього, звісно, будуть посаджені кущі – це буде естетичніше і корисніше», – зазначила керівниця дошкільного закладу.

Автомобільні шини з дитсадків Луцької тергромади комунальники вивозять уже тиждень, – говорить працівник «Луцькспецкомунтрансу» Валерій Баштик.

«Є дуже багато. По місту дуже багато єЯкщо скажуть, то ми приїжджаємо – забираємо», – каже комунальник.

Як додала начальниця відділу екології Луцької міської ради Оксани Лисак, вживані шини утилізують, тож зараз шукають підрядну організацію, яка цим займеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів