У Володимирі не вистачає коштів на розробку нової карти сміттєзвалища (фото)

Понеділок, 06 лютого 2017, 15:46

Мер Володимира-Волинського Петро Саганюк звернувся до Ігоря Гузя з проханням допомогти отримати з держбюджету частину коштів для розробки нової карти світтєзвалища.

На сьогодні використовується 2-га карта, якої вистачить ще на 3 роки, – повідомляє видання "Буг".

Петро Саганюк зазначив, що загальна вартість нової карти становитиме орієнтовно 12 мільйонів гривень, що для міста є досить значною сумою. Тож мер Володимира-Волинського просив виділити з держбюджету три мільйони гривень, щоб розпочати роботи. Саганюк додав, що не хоче затягувати із розробкою нової карти, щоб убезпечити місто від можливого сміттєвого колапсу, як у Львові.

"Для нової карти місце ми маємо. Його потрібно розчистити, викопати котлован, а також зробити смеціальні "подушки" і застелити все це плівкою. Це не так просто Ще потрібно убезпечитися від підземних вод. Ми зараз розробили лише документацію, і якщо цього року почнемо роботи, то було б дуже добре" – зауважив Петро Саганюк.

Як зазначив Ігор Гузь, є ймовірність візиту Міністра екології і природних ресурсів України Остапа Семерака на Волинь у березні цього року, тож буде можливість домогтися виділення коштів на облаштування полігону твердих побутових відходів через державні програми підтримки екології.

До слова, Володимир-Волинське сміттєзвалище, окрім самого міста, використовують Зимнівська та Устилузька об'єднані громади, а також великі підприємства.