Поділитись:

Зеленському відмовили в проханні виступити на «Євробаченні»

П'ятниця, 12 травня 2023, 07:10
Зеленському відмовили в проханні виступити на «Євробаченні»

Організатори «Євробачення-2023» відповіли відмовою на пропозицію президента України Володимира Зеленського виступити з відеозверненням у фіналі конкурсу, аргументувавчи, що це конкурс не є політичним. 

Про це пише Українська правда. 

Повідомляється, що Зеленський хотів виступити по відеозв'язку перед багатомільйонною аудиторією «Євробачення», щоб закликати надалі підтримувати Україну в боротьбі з агресією рф.

Однак Європейська мовна спілка (EBU), яка є організатором «Євробачення» в Ліверпулі разом з BBC, відхилила прохання українського президента, пише видання.

«Пісенний конкурс "Євробачення" є міжнародним розважальним шоу і підпорядковується суворим правилам і принципам, які були встановлені з моменту його створення. Одним із наріжних каменів конкурсу є неполітичний характер заходу. Цей принцип забороняє можливість робити політичні або подібні заяви в рамках конкурсу.

Прохання Зеленського звернутися до глядачів на конкурсі "Євробачення", хоча й було зроблено з благими намірами, на жаль, не може бути задоволене керівництвом Європейської мовної спілки, оскільки це суперечить правилам заходу», – відповіла EBU.

Інсайдери BBC повідомили Times, що «складні і делікатні» переговори все ще тривають, оскільки організатори «Євробачення» побоюються, що відмова створить прецедент у майбутньому. Втім, станом на 11 травня можливість звернення Зеленського вважалася «неприйнятною».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів