Поділитись:

Коли Україна зможе «закрити небо» (відео)

Четвер, 11 травня 2023, 21:50
Коли Україна зможе «закрити небо» (відео)

Нещодавно Україна вперше збила розпіарену надзвукову російську ракету Х-47 «Кинжал», яку російська пропаганда називала неможливою для перехоплення. Вдалося це зробити завдяки ЗРК Patriot, декілька таких систем Україна отримала у цьому році від США. Сили українських ППО неодноразово доводили свою високу ефективність, за даними західних аналітиків ефективність роботи українських сил ППО становлять до 90%.

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «КонкурентTV» військовий аналітик, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман розповів, за яких умов Україна буде здатна самостійно «закрити небо».

Військовий розповів, що враховуючи розмір території Україна закрити небо на 100% не видається можливим завданням, проте і дійсно з часом можна досягти результативності щонайменше у 90% перехоплень ворожих ракетних атак. Для цього є 2 основні умови: це перехід щонайменше 90% систем ППО України на сучасні зразки та обов’язковим пунктом йдуть літаки.

Такі країни як США роблять ставку протиповітряної оборони саме на літаки. Тому Україна розраховує на поставки винищувачів F-16 від західних партнерів.

Щодо оновлення самих засобів та систем ППО то експерт вважає, що це буде досить тривалий процес. І тут Україна не повинна розраховувати лише на підтримку партнерів, але й активно розвивати власний військово-промисловий комплекс і виготовляти такі системи самостійно у співпраці з партнерами.

Наразі Україна в умовах бойових дій може тестувати і оцінювати реальну ефективність окремо взятих систем, що були надані нашими союзниками.

«Ми можемо обрати ті ЗРК які нам потрібні і починати виробництво власних зенітно-ракетних комплексів. В нас для цього є всі можливості. В нас вистачає і фахівців і промислових можливостей і потужностей для того щоб це виготовляти. Я думаю, якщо після перемоги ми не будемо перебувати у ейфорії, а будемо розуміти, що наступна якась війна може статися знову і будемо дуже велику увагу приділяти нашому військово-промисловому комплексу то ми здатні побудувати дуже сучасну армію», – каже віню

Олексій Гетьман переконаний, що після війни за умов розвитку власного ВПК за 3-5 років Україна здатна побудувати найпотужнішу армію у Європі. Детальніше – у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів