Поділитись:

Дві багатодітні лучанки «розвели» на гроші майже пів сотні людей

Четвер, 11 травня 2023, 13:44

фото ілюстративне

Упродовж чотирьох місяців 2023 року на території Луцька та Луцького району зросла кількість шахрайств – із 163 у січні-квітні 2022 року до 625 за такий же період 2023 року.

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Левову частку таких злочинів становлять шахрайства в Інтернеті, коли ошуканці розміщують оголошення про продаж товарів широкого вжитку (побутової техніки, одягу, дитячих іграшок тощо), отримують від довірливих покупців гроші за неіснуючий товар на банківську картку та більше ніколи не виходять на зв'язок із клієнтами.

Так, до кримінальної відповідальності за такі злочини днями притягнули 25-річну та 27-річну жительок Луцька (у кожної – по четверо дітей), які упродовж травня-жовтня 2022 року ошукали 46 громадян, заволодівши коштами на суму майже 60 тисяч гривень.

Луцька окружна прокуратура вкотре звертається до краян з проханням бути уважними та обережними, купуючи товари в Інтернеті, в жодному разі не
здійснювати оплату за товар шляхом переказу безготівкових коштів, а замовляти товар з доставкою у відділення кур’єрських служб і тільки після огляду замовленого товару оплачувати його.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів