Поділитись:

Хащі у центрі Луцька – двір не косять третій рік (відео)

Четвер, 11 травня 2023, 12:10
Хащі у центрі Луцька – двір не косять третій рік (відео)

У Луцьку мало не в самісінькому центрі міста двір перетворився у справжні хащі.

Чому сталась така ситуація – дізнавалися журналісти телеканалу «Конкурент TV».

Двір на вулиці Степана Бандери, 12 в Луцьку заріс мало не хащами. Навколо – багато сміття та трава по коліна. Місцеві жителі звернулися до журналістів, адже зовсім поруч – гарна та охайна територія: трава покошена і ніякого сміття.

Не на камеру люди припускають, що один двір так сильно відрізняється від інших, бо в них там ОСББ.

«Бо ми вчора бачили: ЖЕК приїхав тут косив, але з цієї сторони косив. А в нас в дворі хто косить?» – нарікають люди.

Обслуговуванням будинку займається ЖКП №3. Там про проблему добре знають. Навіть більше – така ситуація тут не вперше.

«Ця ситуація вже третій рік... Ситуація не нова, тому що коли проводився конкурс з визначення управителів, орган, який проводив, виставляв вимоги з надання послуг…І саме в будинку 12, згідно з договором, не передбачено такої послуги, як прибирання прибудинкової території, куди і входить послуга косіння», – розповів в.о. керівника ЖКП №3 Олександр Мартинюк.

Зі слів Олександра Мартинюка, до підприємства жодного разу не звертався ніхто з мешканців з проханням, аби їм прибрали територію. І так триває вже третій рік. Співвласники будинку добре знають, що їм така послуга не надається, але такі роботи виконувати їх зобов'язує закон про благоустрій.

«Якби ця послуга була б передбачена в складовій тарифу, ми б її (траву, – ред.) покосили, як біля інших будинків», – додає керівник ЖКП.

Відтак, щоб територія була охайною, мешканці будинку самостійно повинні про це подбати. Або покосити траву власноруч, або найняти людину, або ж  звернутися до свого управителя – ЖКП №3, працівники якого за додаткову плату приберуть територію. В іншому випадку мешканці можуть отримати штраф за порушення правил благоустрою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів