Поділитись:

На Волині збудують завод з виробництва біодобрив

Понеділок, 06 лютого 2017, 10:25
На Волині збудують завод з виробництва біодобрив

В Україні планують збудувати три заводи з виробництва біопрепаратів на основі ґрунтових бактерій, зокрема один з них буде на Волині.

Про це повідомили в департаменті агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації.

На зустрічі за ініціативи заступника директора з наукової роботи Інституту цукрової промисловості Петра Борисюка та представника ТОВ "Біонер Україна" Олександра Сокиріна були представлені біопрепарати на основі ґрунтових бактерій.

Петро Борисюк повідомив, що дані препарати широко використовуються іноземними господарствами, а також вони досліджували на базі волинських агропідприємств, зокрема в агрофірмі "Камаз-Агро" та ДП Агрофірма "Луга Нова".

Директор агрофірми "Камаз-Агро" Микола Кошіль зазначив, що одним із запропонованих препаратів обробляли посіви цукрових буряків. Відтак, урожайність становила 802 ц/га. "У майбутньому будемо працювати у цьому напрямку. Важливо, щоб зберегти гумусний шар ґрунту та його склад, адже це – наше майбутнє", - підкреслив Микола Кошіль.

Як розповів директор Волинської філії "Украгролізинг" Григорій Люлька, результат дії біологічних препаратів неозброєним око було видно на багаторічних посівах люцерни. Зокрема, в рамках досліду половину поля обробили біопрепаратом, в результаті чого, травостої на півметра були вищі, аніж на іншій половині поля.

Юрій Горбенко зауважив, що перші кроки для впровадження біопрепаратів в області уже зроблено. Завдання аграрного відомства – інформувати про такі добрива агровиробників краю з метою покращення біохімічного складу волинських ґрунтів та підвищення якості вирощених культур.

Під час зустрічі стало відомо, що планується будівництво трьох заводів з виробництва згаданих препаратів в Україні, зокрема один з них буде побудовано у Волинській області.

Надрукувати
мітки:
коментарів
03 травня 2024
02 травня 2024
19:31
27 березня 2024
28 лютого 2024
12 лютого 2024
08 лютого 2024
29 січня 2024
03 листопада 2023
29 жовтня 2023
07 вересня 2023