Поділитись:

Екс-мера Ковеля допитали у суді

Неділя, 05 лютого 2017, 12:49
Екс-мера Ковеля допитали у суді

Під час судового засідання по одній "земельній" справі заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук, як керівник депутатської фракції "Солідарність" у Ковельській міській раді, під присягою дав свідчення і розповів про контрольований місцевою владою "дерибан" землі, заявивши, що земельні ділянки у місті продаються в середньому за ціною від 10 до 15 тисяч доларів США за "наділ".

Екс-мера Ковеля допитали у суді

Про це повідомляє "Район. Ковель".

Він мовив, що з приходом у Ковелі до влади Олега Кіндера та більшості депутатів у міськраді від ВО "Батьківщина", рада несправедливо розподіляла земельні ділянки і, очевидно, "це дуже велике корупційне місце в роботі ковельської влади, як представницької, так і виконавчої".

"Коли українці шляхом Революції Гідності та ціною життів героїв "Небесної сотні" відстояли свою незалежність і перемогли бандитський режим Януковича, гуртувалися проти зовнішньої агресії і щодня найкращі сини України демонстрували і демонструють величний героїзм та мужність на Сході країни, саме тоді ми запропонували, що міська рада має прийняти чітке рішення – пільгове право отримати земельну ділянку повинні мати учасники АТО", – сказав Сергій Кошарук.

За його словами, тоді чітко було видно протистояння тих сил, які хочуть забезпечити дотримання законних інтересів учасників бойових дій, і тих, хто перешкоджав цьому, підтримуючи корупційні ризики, які стосувалися непрозорих і несправедливих розподілів землі. Коли учасники АТО зверталися за ділянкою, то отримували від чиновників відмову, мовляв немає землі, в той же час на кожній сесії приймалися десятки рішень про надання ділянок іншим громадянам, для яких земля чомусь знаходилася. Дуже часто проекти рішень готувалися не виконкомом, а окремими депутатами.

"Міська влада продовжує займати позицію корупційну, на наш погляд. Ми вважаємо, що працює корупційна схема у Ковельській міській раді, причому давно, ще з попередньої каденції. Є група, яка не хоче робити прозорого порядку надання земельних ділянок", – переконаний Сергій Кошарук, маючи на увазі під словом "ми" депутатські фракції "Солідарність", "УКРОП", "Свобода" та Радикальна партія Олега Ляшка.

Сказавши про вартість земельних ділянок, які продаються у Ковелі, він знову заговорив про тіньовий бізнес.

"Таким чином, ми вважаємо, що це є тіньовий бізнес деякої групи людей, які, володіючи інформацією про земельні ділянки, відповідно пропонують певним людям, натомість відмовляють учасникам АТО, очевидно, для того, щоб мати з того певну вигоду. Міська рада діяла так до цього часу. Далі, я думаю, вже не вдасться так діяти. Сьогодні у міській раді, як показали голосування, є достатньо голосів для того, щоб підтримати таку позицію", – вважає Сергій Кошарук.

Надрукувати
мітки:
коментарів