Поділитись:

Під час коронації Чарльза III поліція арештувала пів сотні людей

Понеділок, 08 травня 2023, 00:36
Під час коронації Чарльза III поліція арештувала пів сотні людей

У день коронації Чарльза III британські правоохоронці арештували близько 50 антимонархістів та екоактивістів.

Про це повідомляє The Independent, – пише Суспільне.

«Десятки протестувальників з антимонархічних та екологічних груп були заарештовані в день коронації», – йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання, столична поліція заявила, що не заважатиме антимонархічним демонстраціям, якщо тільки вони не суперечать чинним законам або новим нормам, що набули чинності минулого тижня і забороняють «блокування» та викликають «серйозні порушення». Але члени групи Repubilc були заарештовані у ранок коронації попри те, що поліція отримала дозвіл на проведення мітингу на Трафальгарській площі.

Група заявила, що її керівник Грем Сміт та п'ять організаторів усе ще перебували під вартою за кілька годин після завершення коронації.

«Нам не називають причину. Вони, певно, будуть випущені, коли все піар-шоу монархії закінчиться», – зазначається у твіттері групи.

Члени Republic були серед приблизно 50 заарештованих протестувальників, у тому числі інших антимонархістів, прихильників Just Stop Oil та членів групи Animal Rising, пише видання. При цьому Amnesty International UK та інші правозахисні групи підняли тривогу щодо арештів, заявивши, що мирний протест «чітко захищений» міжнародним правом, а представник Human Rights Watch розкритикував затримання, назвавши їх «сценами, які ви очікуєте побачити в росії, а не у Великій Британії».

Поліція Лондона заявила, що в рамках поліцейської операції, пов’язаної з коронацією Чарльза III під кодовою назвою «Золота сфера», загалом здійснила 52 арешти. 32 людини були заарештовані «за підозрою в змові з метою заподіяння шкоди суспільству». Це – новий кримінальний злочин, який набув чинності минулого року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00