Поділитись:

"Дайте спочатку альтернативу", – Палиця про мораторій на продаж землі

Неділя, 05 лютого 2017, 10:00
«Дайте спочатку альтернативу», – Палиця про мораторій на продаж землі

Голова Волиньради Ігор Палиця вважає, що сільськогосподарська земля в Україні повинна стати товаром, однак лише тоді, коли селяни будуть мати альтернативу, що з нею робити.

Про це він заявив на телеканалі "Нова Волинь" 3 лютого, відповідаючи на запитання головного редактора ділового видання Волині "Конкурент" Андрія Лучика.

"Безумовно, сільськогосподарська земля має бути товаром. Але вона має стати товаром тоді, коли селянин буде мати альтернативу, що з нею робити. Взяти кредит під 2-3 %, так як у всьому цивілізованому світі, а не під 25 %, закладати під цей кредит ту саму землю, а не свою хату чи землю", – зауважив Палиця.

Він критично висловився щодо співпраці України з МВФ.

"МВФ нас змушує зняти мораторій на продаж землі. Назвіть мені хоча б одну країну в світі, яка почала процвітати після того, як сіла на голку МВФ? МВФ – це коли вже наркоман вмирає і йому "почучуть" колють, щоб не "дьоргався". А коли селяни сьогодні жебракують і вони за копійки підуть продавати землі, тому що в них немає що їсти – тоді ці землі за копійки скуплять або великі агрохолдинги, або великі фінансові міжнародні групи", – вважає голова Волиньради.

"Дайте спочатку альтернативу, а потім відкривайте ринок землі", – підсумував він.

Надрукувати
мітки:
коментарів