Поділитись:

Сервіс прогнозу погоди Gismetio співпрацює з ФСБ та Міноборони рф (фото)

П'ятниця, 05 травня 2023, 14:23
Сервіс прогнозу погоди Gismetio співпрацює з ФСБ та Міноборони рф (фото)

Власник Gismeteo, російська компанія НВЦ «Меп Мейкер», заробила торік 460 млн рублів і сплатила до бюджету РФ близько 116 млн руб. Частина цих грошей надійшла від рекламодавців з України.

Про це пише видання Mezha Media з посиланням на Mind.

Попре те, що про російське коріння Gismeteo.ua було відомо давно, компанія продовжує працювати на українському ринку та входить у трійку найпопулярніших у наших співвітчизників сервісів прогнозу погоди (за даними Similarweb). До речі, п’яте місце, за тими самим даними, займає Gismeteo.ru.

Російська компанія НВЦ «Меп Мейкер» була зареєстрована у 1999 році у Москві. Компанію заснували колишні співробітники Гідрометцентру РФ. Наразі, за даними росреєстрів, у «Меп Мейкер» близько 70 співробітників і два представництва: у Німеччині та… Україні.

За словами одного зі співзасновників «Меп Мейкер» Юрія Шмелькіна, основні клієнти компанії метеорологи та військові. У структурах армії російських військових злочинців встановлено понад 100 метеокомплектів «ГИС Метео». Крім того, таки комплекси стоять у ФСБ, у структурах РЖД, російських аеропортах тощо.

Скриншот сайтуСкриншот сайту
 

На сайті «Меп Мейкер» є і точніша інформація. Партнери компанії – Міноборони РФ, МЧС (що входить до ФСБ), «Аерофлот», «Российские железные дороги», ГК «Промышленная безопасность» тощо.

При цьому на сайті Gismeteo.ua через Google Ads рекламується купа українських брендів та українських представництв закордонних компаній: «Сільпо», Terrafood (ТМ «Ферма»), Jysk, Philips, Opel, Procter & Gamble тощо. Крім того, на сайті розміщуються новини партнерів: rbc.ua, unian.ua, glavred.net, bzh.life, kyiv.ukrainianwall.com, shuba.life, clck.idealmedia.io.

З більш детальним розслідуванням щодо російського коріння Gismeteo.ua можна ознайомитися на сайті Mind.

Нагадаємо: у Луцьку працює мережа Sushi Master, засновником якої є росіянин. Лучанин Роман Шумський звернувся в Бюро економічної безпеки. (БЕБ) стосовно діяльності ТОВ «СУШИ МАСТЕР-УКРАЇНА», бенефіціаром (50%) якого є громадянин рф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів