Поділитись:

Під Луцьком стартував фестиваль тюльпанів «Волинська Голландія» (фото, відео)

Четвер, 04 травня 2023, 21:59

У селі Линівка Луцького району, що за 35 кілометрів від обласного центру, розпочався шостий щорічний фестиваль квітів «Волинська Голландія».

Про це пише Суспільне.

«Тут розквітли сотні тисяч тюльпанів», – розповіла  організаторка фестивалю Тетяна Пашковська.

Перед кожним фестивалем, зазначила організаторка, висаджують 200-300 тисяч нових цибулин тюльпанів, щоб омолодити колекцію. Тож квітів тут може бути до мільйона.

 

«Цьогоріч в нас з десяток новеньких сортів. Особливо пишаємося червоним піоновидним. Назва його «Бомбастік Ред». Велика квіточка. Він дуже високий, потужний. Відвідувачі просто в захваті від цього сорту», – сказала Тетяна Пашковська.

 

Каже: думала, що через паводок 3 гектари тюльпанового поля цього року розквітнуть пізніше, проте сонце й тепло наприкінці квітня допомогли розпочати фестиваль тюльпанів вчасно. Говорить: частина квітів через надмірну кількість опадів таки пропала.

 

«Наше поле трішечки підтопило, але зараз вже все гаразд. Тюльпани все ж таки перемогли. Дуже гарно і яскраво квітнуть. Відсотків 20 не виросло. Де вода стояла, тому сорту і було погано. Уже ці цибулинки не виростуть – вони замокли», – сказала Тетяна Пашковська.

 

На фестивалі є фотозони, фудкорти, атракціони та жива музика.

 

Поглянути на тюльпанове поле приїхала Надія Вітюк із села Озерці разом із родиною та сусідами. Жінка говорить, що мріяла побачити таку кількість квіток, бо й сама є власницею великого квітника.

«Дуже гарно. Я люблю квіти. Інколи вийду і з ними розмовляю, душа відпочиває, з ними легше», – каже жінка.

 

Як розповіла організаторка фестивалю, вхід на поле традиційно платний.

 

Грошей не беруть із військовослужбовців, учасників бойових дій і дітей дошкільного віку.

Приїхав на фестиваль квітів разом із коханою військовослужбовець Андрій Киреєв із Сумської області, який нині служить на Волині.

«В принципі нормально. Гарно, красиво. Як по фотографіях. Квіти – це гарно, красиво, дівчатам подобається», – говорить чоловік.

  

Фестиваль квітів триватиме до 14 травня, після чого тюльпани зріжуть.

 

Як додала організаторка, далі будуть готуватися до літнього фестивалю лаванди, де на сусідньому полі висадили 27 тисяч кущів цієї квітки.

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
15:34
26 березня 2024
16:46
12:02
25 березня 2024
24 березня 2024