Поділитись:

Google запустив авторизацію без пароля

П'ятниця, 05 травня 2023, 02:33
Google запустив авторизацію без пароля

Для всіх користувачів облікових записів Google став доступний новий спосіб авторизації – Passkey. Його розробила група технологічних компаній FIDO і консорціум World Wide Web.

Про це пише 24 канал.

Новий метод авторизації дає змогу використовувати для автентифікації не пароль, а ваш пристрій. Для цього в акаунті користувач може вибрати підтвердження входу відбитком пальця, розпізнаванням обличчя або PIN-кодом.

Як налаштувати вхід без пароля

Ключ доступу можна буде створити на кожному робочому пристрої, наприклад смартфоні. Ним також можна буде поділитись у хмарі. Так, при створенні ключа на iPhone він буде доступний на будь-якому іншому пристрої Apple через обліковий запис в iCloud. У майбутньому також з'явиться підтримка Dashlane і 1Password.

Щоб увімкнути функцію на комп'ютері:

  • Увійдіть до вашого облікового запису Google, натисніть на меню програм біля фотографії профілю (крапки у верхньому правому куті) та оберіть «Обліковий запис».
  • Далі перейдіть на вкладку «Безпека» і в блоці «Як ви входите в обліковий запис Google» виберіть меню «Ключі доступу».
  • Натисніть синю кнопку «Використовувати ключі доступу», а потім закрийте вікно сповіщення.
  • Тепер натисніть «Створити ключ доступу».
  • Система запропонує вам скористатися тим способом авторизації, який ви налаштували на своєму ПК. Наприклад, це може бути PIN-код до облікового запису чи Windows Hello (обличчя, відбиток).

Аналогічний спосіб підключення й на смартфоні.:

  • Зайдіть у додаток Google і натисніть на фото профілю.
  • Оберіть «Обліковий запис».
  • У вкладках зверху знайдіть «Безпека», а далі «Ключі доступу».
  • Ви можете побачити, що ключ доступу створено автоматично. Якщо ж ні, зробіть це вручну.

Функція доступна на пристроях під управлінням iOS 16, Android 9 і новіших. Під час входу в систему з комп'ютера запит на перевірку біометрії буде відправлено на будь-який сумісний девайс, пов'язаний з акаунтом власника. Якщо такого під рукою не виявилося, або він загублений, Google дасть змогу отримати доступ за допомогою опції «Використовувати пароль з іншого пристрою» і деавторизувати ключі з усіх апаратів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів