Тортики, напої та печиво: у Підгайцях до Дня кондитера влаштували смачний майстер-клас (фото)

Середа, 03 травня 2023, 16:46

Тортики в стаканчиках, мохіто та глазуроване печиво смакували та виготовляли старшокласники Підгайцівського ліцею під час майстер-класу до Дня кондитера.

Про це 3 травня повідомили на сайті Підгайцівської громади.

Майстер-клас підготували студенти Фахового коледжу технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки, спеціальності «Харчові технології».

«Школярі самотужки виготовляли десерти, поєднуючи, заздалегідь для них приготовані, бісквітні крихти, ягідні начинки та сирний крем. Хтось, послухавши наставництво студентів-кондитерів, скрупульозно підійшов до справи, хтось керувався внутрішнім чуттям, поєднуючи смачні інгредієнти, але усі отримали масу задоволення та самі ж і дегустували свої мінітортики», – кажуть у громаді.

Із захопленням слухали про приготування відомого літнього коктейлю «Мохіто», декорування бокалів, технології, які використовують бармени, аби різні рідини не змішувались в одному бокалі та мали естетичний вигляд.

Найініціативніші бралися до роботи – перетирали з цукром листя м’яти, міксували це все із лимоном, льодом. «Спрайтом» – і пригощали однокласників та вчителів.

Директорка ліцею Лариса Ляшук каже, що співпраця школи та фахового коледжу дуже цінна, адже дає можливість учням зрозуміти, що час, коли їм доведеться визначатись із фахом, вже близько.

Серед студентів Фахового коледжу технологій, бізнесу та права щороку є випускники Підгайцівського ліцею і вони чудово себе заявляють. Тож подібні заходи, що знайомитимуть старшокласників із різноманітними професіями, будуть організовувати й надалі.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: