Поділитись:

Електропідстанцію з Центрального ринку хочуть перенести у парк (фото, відео)

Автор: Максим Косюр |
Середа, 03 травня 2023, 10:27

У Луцьку хочуть перенести електропідстанцію, що знаходиться на вулиці Замковій, у парк.

Про це йдеться у листі міської ради «Про коригування водоохоронної зони р. Стир».

Чиновники вирішили змінити водоохоронну зону вздовж річки Стир. Своїм рішенням вони зменшили її на понад 5 гектарів. Тепер на частину цієї території хочуть перенести електропідстанцію. 

«Діюча електропідстанція розташована перед Луцьким замком та закриває його огляд, для покращення естетичного сприйняття історичної пам'ятки та розвитку історичного центру міста, також передбачено перенесення електропідстанції на територію парку», – йдеться в проєкті. 

 

Крім того, у відповідному листі зазначають, що на частині звільненої водоохоронної зони планують зробити дорогу до села Рованці. Адже це, на думку чиновників, покращить транспортне сполучення міста Луцька з прилеглими територіями.

«Так, для покращення транспортного сполучення міста Луцька з прилеглими територіями заплановано дорогу вздовж парку та вулиці Замкової на території села Рованці», – йдеться в рішенні.

Лист Луцької міської радиЛист Луцької міської ради
 

Таким чином нова містобудівна документація передбачає внесення змін до чинного планування з метою забезпечення розвитку території міста. Контролюватиме виконання цього рішення секретар міської ради.

 

 

Нагадаємо: у Луцьку на вулиці Глушець поруч із Центральним парком розчистили чималу ділянку території. Комунальники зрізали дерева та чагарники, які виросли на цьому місці за останні 10 років. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів