Поділитись:

У Луцьку на артфорумі виступить сценарист «Мавки» та «Захара Беркута» Ярослав Войцешек

Вівторок, 02 травня 2023, 18:21
У Луцьку на артфорумі виступить сценарист «Мавки» та «Захара Беркута» Ярослав Войцешек

До Луцька на артфорум «Космогонія в мистецтві» приїде відомий в Україні сценарист та куратор сценарного курсу в Ukrainian Film School Ярослав Войцешек. Саме він працював над анімаційним фільмом «Мавка. Лісова пісня», стрічками «Сторожова застава» та «Захар Беркут». 

Про це повідомили організатори заходу.

«Артфорум відбудеться вже цієї п’ятниці, 5 травня, у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків. Захід проводять в рамках проєкту «Космогонія», який передбачає масштабний перфоменс – створення Петром Антипом найбільшої картини у світі площею 2000 квадратних метрів та унікальну інтервенцію мистецтва у виробничий процес, адже дійство відбувається фактично на складі», – кажуть вони.

Під час артфорум обговорять, як космічні та космогонічні мотиви впливають на творчість художників, скульпторів, письменників та інших митців. Також покажуть, як вони впливали в на розвиток мистецтва впродовж історії.

Серед спікерів чимало відомих особистостей. Зокрема, Вячеслав Роговий («Страннік» – художник, роботи якого знаходяться у штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі, в колекції «Аpple» у США, представництві «Microsoft» в Італії, в галереї «LAIN-ART» в Німеччині. Також на захід завітають письменниця, культорологиня Громовиця Бердник та академік Національної академії мистецтв України Орест Голубець.

Вхід вільний. Реєстрація на захід триває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів