Поділитись:

Аналіз у живої і розтин мертвої: на Волині готувалися до боротьби з грипом птиці (фото)

Вівторок, 02 травня 2023, 09:05
Аналіз у живої і розтин мертвої: на Волині готувалися до боротьби з грипом птиці (фото)

На Волині відбувся тренінг-навчання щодо профілактики інфекційних хвороб тварин та птиці. 

28 квітня на базі Луцької районної державної лікарні ветеринарної медицини організували навчання спеціалістів ветмедицини з метою підвищення обізнаності та посилення готовності реагування при спалаху грипу птиці, – повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби на Волині. 

Участь в семінарі взяли спеціалісти Луцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області, завідувачі відділів, лікарі Луцької районної державної лікарні ветеринарної медицини та завідувачка протиепізоотичного відділу Волинської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби.

Аналіз у живої і розтин мертвої: на Волині готувалися до боротьби з грипом птиці (фото)Аналіз у живої і розтин мертвої: на Волині готувалися до боротьби з грипом птиці (фото)Аналіз у живої і розтин мертвої: на Волині готувалися до боротьби з грипом птиці (фото) 

Під час навчання розглянули питання:

  • щодо епізоотичної ситуації щодо грипу птиці в Україні та Луцькому районі;
  • планування заходів на випадок надзвичайного стану пов’язаного зі спалахом грипу птиці. Епізоотичне розслідування та підготовка матеріалів для проведення ДНПК;
  • лабораторна діагностика, розтин трупів та відбір матеріалу для досліджень на грип птиці;
  • оформлення акта відбору для відправки патматеріалу на дослідження грипу птиці.

Спеціалісти взяли участь в практичній частині тренінгу, де відпрацювали навички взяття матеріалів для лабораторних досліджень від живої птиці, а також провели практичне заняття щодо розтину та відбору патологічного матеріалу.

Учасники тренінгу також обговорили епізоотичний стан Луцького району щодо інфекційних захворювань тварин (сказ, лейкоз ВРХ), алгоритм дій при проведені планових та позапланових протиепізоотичних заходів на пасіках, виконання досліджень на інфекційні захворювання, а також визначили першочергові заходи із забезпечення стабільної епізоотичної ситуації на території району.

Особливу увагу під час навчань звертали на дотримання алгоритму дій фахівців ветеринарної медицини у випадках підозри чи виникнення особливо небезпечних інфекційних хвороб тварин, включених до списку Міжнародного епізоотичного бюро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів