Поділитись:

На Волині підприємство звинувачують у незаконному видобутку бурштину (відео)

Понеділок, 01 травня 2023, 23:08
На Волині підприємство звинувачують у незаконному видобутку бурштину (відео)

Комунальне підприємство «Волиньприродресурс» звинуватили у недобросовісному видобутку бурштину.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «КонкурентTV»

Ексочільник Маневицької РДА Андрій Линдюк опублікував відео та фото у соцмережах, на яких показано величезні кратери, так звані «місячні пейзажі». Стверджує, що це нібито так на Волині видобувають бурштин.

Такі дії чорних копачів завдають природі та екології величезної шкоди, адже на цьому місці вже довго нічого не виросте: ні дерева, ні гриби, ні ягоди. Ексочільник РДА стверджує, все це наслідки роботи комунального підприємства «Волиньприродресурс».

Андрій Линдюк у своєму дописі стверджує, що Маневицька громада за роки діяльності «Волиньприродресурсу» отримала не обіцяні мільйонні прибутки, купу робочих місць, а знищену природу.

«Боляче усвідомлювати, що ми у свій час стільки сил і зусиль витратили на наведення порядку, а зараз, через 2-3 роки маємо на Волині те, що раніше було на Рівненщині», – зазначив Андрій Линдюк.

На допис, який викликав жваву дискусію у мережі, відреагував очільник «Волиньприродресурс» Анатолій Капустюк. Каже, що у дописі колишнього очільника РДА багато брехні.

«Наведена фотографія з наслідками незаконного видобутку на Урочищі «Фабрика» та подані громадськості, як результат роботи КП «Волиньприродресурс», насправді залишились від незаконного видобутку 2015 року, більше того дана територія віднесена до реєстру порушених незаконним видобутком територій лісогосподарського призначення з 2016 року. Дана площа з усіма наслідками від незаконного видобутку знаходиться в ліцензійній площі Маневицька-2 спеціальний дозвіл на користування надрами на видобуток бурштину. Надана для проведення робіт та подальшої рекультивації КП «Волиньприродресурс» лише у 2022 році», – каже він.

Детальніше – дивіться у сюжеті:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024