Поділитись:

В Україні почали виробляти запчастини для деяких зразків західної техніки

Вівторок, 02 травня 2023, 00:42
В Україні почали виробляти запчастини для деяких зразків західної техніки

Деякі запчастини для ремонту західної техніки вже почали виробляти в Україні. 

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» розповів міністр оборони України Олексій Резніков, пише Укрінформ.

«У нас на сьогодні є три лінії обслуговування і ремонту – дрібний простий ремонт, поточний прямо на полі бою, де наші екіпажі і їх техніки підрозділів навчені і знають як це зробити. Наша задача забезпечити їх запчастинами. Деякі запчастини ми вже навіть виготовляємо на українському ринку для західної техніки, які наші підприємства і не тільки державні, а й приватні, фантастично навчилися робити. Друга лінія ремонту – більш складний, але який можна робити на українських підприємствах не зовсім далеко від лінії фронту в тих містах, де є індустріальні можливості, теж навчились наші інженери і техніки робити середньої складності ремонт. І тут теж потрібні запчастини, креслення, інженерні документи. Ми постійно ведемо перемовини про дозволи, ліцензії тощо. І третє - складний ремонт, особливо електроніка, ми змушені відправляти за кордон», – повідомив Резніков.

Він зазначив, що для цього збудовано кілька хабів у країнах-партнерах. Наприклад, підписано меморандум щодо ремонту танків "Леопард" у Польщі, де розгорне свої потужності німецький ВПК.

Водночас міністр планує створити можливості для всіх етапів ремонту саме в Україні.

«Моя мета – максимально затягнути можливість ремонту, відновлення, виготовлення запчастин від виробників західних в Україну», – пояснив Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
15 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
09 квітня 2024
07 квітня 2024