Поділитись:

Через «Ягодин» як секонд-хенд хотіли провезти фірмовий одяг і взуття (фото)

Понеділок, 01 травня 2023, 12:15
Через «Ягодин» як секонд-хенд хотіли провезти фірмовий одяг і взуття (фото)

На митному пості «Ягодин» вилучили понад півтори тонни нового одягу та взуття вартістю понад 3,3 млн грн, які намагалися незаконно ввезти в Україну.

Про це у понеділок, 1 травня. повідомили на фейсбук-сторінці Державної митної служби України.

Працівники Волинської митниці спільно з колегами із Департаменту боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Держмитслужби звернули увагу на вантаж, задекларований як «вживаний одяг та додаткові речі до одягу, невідсортований, без індивідуальної упаковки, продезинфікований, зі ступенем зносу 25%». Товар, призначений для подальшого використання за призначенням, поставлявся насипом у поліетиленових мішках.

Однак під час повного митного огляду з відкриттям та перерахунком вантажних місць серед секонд-хенду  виявили новісінький одяг з цінниками продавця та взуття без ознак його використання.

Загалом тимчасово вилучили понад дві тисячі пар взуття та десять мішків футболок, сорочок, штанів весняно-осіннього чи літнього сезонів вагою 1,5 тонни. Орієнтовна вартість предметів правопорушення за курсом Нацбанку на момент його вчинення становить  3 млн 307 тисяч гривень. Остаточну вартість визначать у ході товарознавчої експертизи.

За цим фактом склали протокол про порушення митних правил за ознаками  ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України (переміщення товарів з приховуванням від митного контролю шляхом надання неправдивих відомостей щодо найменування товарів), санкція якої передбачає накладення штрафу в розмірі 100% вартості безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів.

Остаточне рішення про притягнення порушника до відповідальності прийматиме суд.

Через «Ягодин» як секонд-хенд хотіли провезти фірмовий одяг і взуття (фото)Через «Ягодин» як секонд-хенд хотіли провезти фірмовий одяг і взуття (фото)Через «Ягодин» як секонд-хенд хотіли провезти фірмовий одяг і взуття (фото)Через «Ягодин» як секонд-хенд хотіли провезти фірмовий одяг і взуття (фото)Через «Ягодин» як секонд-хенд хотіли провезти фірмовий одяг і взуття (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
19 квітня 2024
15 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024
01 квітня 2024
21 березня 2024
15 березня 2024
13 березня 2024
07 березня 2024