Поділитись:

На Волині лось-самогубець з воротами на шиї намагався перестрибнути через паркан (фото 18+)

Неділя, 30 квітня 2023, 11:50
На Волині лось-самогубець з воротами на шиї намагався перестрибнути через паркан (фото 18+)

фото ілюстративне

У Любешеві загинув молодий лось, який «не вписався» у ворота, внаслідок чого вони опинилися в нього на шиї та завдали травм. 

Про це сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» розповів лісничий Сергій Бубало, який виїжджав на місце інциденту. 

На світанку 30 квітня молодий лось приблукав до території училища в Любешеві. Там тварина знесла ворота, внаслідок чого вони опинилися в неї на шиї.

Із воротами на шиї лось безуспішно намагався перескочити через ще одну загорожу. Згодом йому вдалося скинути із себе ворота і він знов невдало спробував перестрибнути забор. Внаслідок усіх цих дій лось травмувався, тож зрештою впав і помер.

На Волині лось-самогубець з воротами на шиї намагався перестрибнути через паркан (фото 18+) 

Свідком смерті тварини став сторож училища. На місце події викликали поліцію.

Як розповів лісничий Сергій Бубало, це молодий лось, ймовірно, дворічний. Слідів вогнепальних поранень на ньому не було, тож тварина не втікала від мисливців.

Зі слів лісничого, така поведінка тварини не є дивною, адже зараз триває період, коли самиці очікують поповнення, тож відганяють від себе інших особин. 

«Лосихи відганяють малих від себе, зараз вони мають котитися. Може, відбила від себе, а він, може, й пішов блудом», – розповів Сергій Бубало та додав, що тварину могли загнати й собаки. Проте у цьому випадку собак поряд не було і лось не мав рваних ран.

Такі інциденти, коли лосі самі травмують себе до смерті, не рідкість. Зі слів лісничого, таке трапляється приблизно кожні два роки. 

Поліція не заводитиме справу щодо загибелі тварини, оскільки травми, які призвели до смерті, вона заподіяла собі сама.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів