Поділитись:

Війна в Україні розколола мафію (відео)

Неділя, 30 квітня 2023, 09:47
Війна в Україні розколола мафію (відео)

Як пише авторитетне британське видання The Economist, повномасштабне вторгнення вплинуло на злочинний світ в Україні, росії та в усьому світі.

Про що саме йдеться у британському дослідженні, розповів головний редактор сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» Андрій Лучик в програмі «Слово редактору» на телеканалі «Конкурент TV».

Повномасштабне вторгнення росії змінило кримінальний світ як в РФ, в Україні, так і в усьому світі. The Economist виокремив головні моменти, які були до війни, і те, до яких наслідків вона призвела.

  1. Через Україну транспортувалася значна частина контрабанди: афганського героїну та кокаїну з Латинської Америки, наша країна – один з найбільших виробників амфетаміну в Європі, є величезний ринок нелегальної зброї.
  2. Українська мафія через вторгнення розірвала зв'язки з РФ: «Ми бандити, але бути злочинцем не означає бути зрадником». Організована українська злочинність каже, що «робить багато чорної роботи» для країни.
  3. Через війну майже весь нелегальний російський бізнес зараз вичавлений з України, багато банд перемістилися до Білорусі.
  4. Бойові дії дають українській та міжнародній злочинності нові можливості для професійної діяльності: торгівля людьми, органами та зброєю, афери з біженцями, махінації з держзакупівлями.
  5. Війна дарує і шанс позбутися корупції та швидко ліквідувати кримінальні галузі.

«Є можливість, що Україна перестане бути раєм для бандитів», – пише The Economist.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів