Поділитись:

Індивідуальні контейнери для сміття: як це діє в Луцьку

П'ятниця, 03 лютого 2017, 11:56
Індивідуальні контейнери для сміття: як це діє в Луцьку

У Луцьку впроваджують пілотний проект щодо становлення індивідуальних контейнерів для збору сміття у приватних домоволодіннях.

Про це повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Механізм впровадження цього проекту передбачає придбання кожним домоволодінням для особистого користування сміттєвого бака об'ємом 120 літрів. Господарі, які придбали ємність, упродовж тижня накопичують побутові відходи, а у визначений день за графіком сміття відвантажується та вивозиться підприємством ЛСКАП "Луцькспецкомунтранс".

Метою впровадження проекту визначено підвищення рівня комфортності та умов проживання мешканців, покращення санітарно-епімеміологічного стану міської території через скорочення кількості стихійних сміттєзвалищ та стимулювання розвитку культури поводження населення з побутовими відходами.

На перших етапах впровадження цих заходів лучани не надто активно долучалися до них, мали певні сумніви та побоювання. Проте за досить короткий термін стали очевидними переваги: вивіз побутових відходів від приватних домоволодінь проводиться у досить цивілізований спосіб, кількість стихійних сміттєзвалищ на вулицях, тротуарах та узбіччях міста справді значно зменшилася. Станом на сьогодні мешканцями приватного сектору м. Луцька придбано 699 сміттєвих контейнера.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ХТО ЗАХАРАЩУЄ ВУЛИЦІ ЛУЦЬКА: МУНІЦИПАЛИ ПОКАЗАЛИ НОВИХ "ГЕРОЇВ" (ФОТО)

Механізм придбання контейнерів виглядає так: вартість ємностей для збору побутових відходів враховується до вартості послуги з вивезення твердих побутових відходів для населення з помісячною розбивкою ( реструктуризацією ) платежу терміном до трьох років з підписанням відповідних угод. Вартість одного контейнера становить 558 грн, щомісячна оплата при реструктуризації на 3 роки – 15,50 грн.

Задля впровадження роздільного збору сміття на території міста у 2016 році ЛСКАП "Луцькспецкомунтранс" придбано 25 контейнерів для збору ПЕТ-пляшок. На цей час встановлено 74 контейнери. Придбано та проведено заміну 22-х контейнерів для збору ТПВ типу "Євро".

Згодом в Луцьку планують впровадити роздільне збирання побутових відходів.

Всю необхідну інформацію з приводу придбання контейнерів та графіку їх вивезення можна отримати у ЛСКАП "Луцькспецкомунтранс" за телефоном: 24 54 48 або 24 55 27.

Надрукувати
мітки:
коментарів