Поділитись:

На що звернути увагу під час вибору кондиціонера?*

П'ятниця, 28 квітня 2023, 13:45
На що звернути увагу під час вибору кондиціонера?*

Серед приладів, призначених для формування здорового мікроклімату в помешканнях, кондиціонери займають особливе місце. Залежно від сезону, вони рятують від спеки або холоду, а також підтримують додаткові функції. Преміальні моделі здатні замінити цілий комплекс техніки для очищення, іонізації, осушення повітря.

Щоб вибрати хороший побутовий кондиціонер, потрібно розібратися, які різновиди існують та які параметри найбільше впливають на їхню роботу. 

Бренди

Виробник визначає, якими будуть експлуатаційні характеристики кліматичного обладнання. За умови використання якісних матеріалів, сертифікованих запчастин та сучасних виробничих технологій, готова продукція отримує безліч переваг. Наприклад, Неокліма кондиціонер може довго працювати без перерви, підтримує самоочищення, економно витрачає електроенергію. У девайсів LG термін дії гарантії на компресор сягає 10 років. Тошиба — «слухняні», ергономічні та сучасні, сумісні з інноваційними технологіями охолодження повітря. 

Типи за конструкцією

Стаціонарні моделі, призначені для встановлення у віконний проїм або в стіну, — це моноблоки. Вони невеликі за розміром, недорогі та зручні. Панель керування розташована у доступному місці, також підтримуються дистанційні налаштування за допомогою пульта. 

Серед мінусів моноблочних рішень:

  1. чутливість до прямих сонячних променів,

  2. високий рівень шуму,

  3. несумісність з деякими різновидами вікон (наприклад, вітражними).

На рухливих коліщатках для зручного транспортування — мобільні кондиціонери. У них гнучка система відведення повітря, тому монтаж можливий у будь-якому приміщенні. Оптимальне місце для таких девайсів — неподалік від вікна або навіть на підвіконні. Суттєвий недолік — невисока потужність та слабка ефективність порівняно з іншими пристроями.

З зовнішнім блоком та одним або кількома внутрішніми — ергономічні спліт-системи. Представлені у всіх цінових сегментах, тому можна підібрати найкращий варіант на будь-який бюджет. Працюють продуктивно, підтримують різні режими — зокрема автоматичні. Майже безшумні, бо «галасливі» деталі сховані у блоці, який знаходиться за межами помешкання. Кімнатні блоки займають мало місця, монтаж здійснюється на стіну — майже під стелю.

Різновид компресора

Зрозуміти, що кондиціонер оснащено звичайним компресором, можна за такими ознаками:

  • низька ціна,

  • відчутний рівень шуму,

  • коливання температурних налаштувань,

  • обмежені можливості використання для обігріву помешкання.

Інверторні компресори виграють за всіма ознаками, крім ціни та чутливості до стрибків напруги. 

Робоча площа

Щоб визначити, який кондиціонер потрібен для кімнати, потрібно її площу поділити на 10. Ця формула актуальна, оскільки фахівці вважають, що на 10 квадратних метрів потрібно близько 1 кВт потужності. Наприклад, у вітальню 25 квадратів доцільно придбати модель з потужністю охолодження/обігрівання 2,5-3 кВт. 

Витрачати час на математичні підрахунки зовсім не обов’язково. Більшість виробників вказує максимальну робочу площу у специфікаціях. 

Всі кондиціонери можна об’єднати у 3 групи:

  1. для компактних приміщень — до 20 м2;

  2. для середніх — до 50 м2;

  3. для великих — понад 50 м2.

Купівля моделі, вдало підібраної під параметри конкретного житла, — це лише половина успіху. Правильність монтажу та технічного обслуговування відображається на якості роботи не менше, ніж початкові технічні характеристики. 

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 липня 2023
18 березня 2023
28 червня 2022
28 липня 2021
17 липня 2021
12 липня 2021
20:30
25 червня 2021
25 травня 2021
24 червня 2020