Поділитись:

Лучанка, чию дитину хотіла продати її подруга, доводить батьківство через суд

Четвер, 27 квітня 2023, 18:20

Лучанка, чию дитину намагалась продати її подруга в березні, доводить  своє батьківство через  суд.

Про це пише Суспільне.

«23-річна лучанка, дитину якої в березні намагалася продати за 30 тисяч доларів США її подруга, подала до суду, щоб встановити батьківство та повернути сина», – розповів начальник Служби у справах дітей Луцькради Федір Шульган.

Батьківство будуть встановлювати за допомогою судово-генетичної експертизи. До цього, зі слів посадовця, орган опіки зареєстрував малюка і обрав йому прізвище, ім'я та по батькові без прив'язки до біологічних батьків через відсутність будь-яких документів у дитини.

«В нас немає підстав, не знаємо ми хто батьки. Людина, яка претендує на біологічну маму, вже подала до суду позов. Якщо буде позитивне рішення суду, мама має право змінити свідоцтво про народження дитини, де буде вказано, що вона мама. Також буде вказаний батько дитини, бо тільки місяць як розлучилися батьки», – каже посадовець.

Федір Шульган зазначив, що цього тижня хлопчика перевели з перинатального центру на утримання й опіку у Волинський обласний спеціалізований будинок дитини.

«24 квітня його перевели в будинок дитини. Ми реєстрували його народження. Вже були готові його документи, але перед тим хлопчик захворів, респіраторка була. Хлопчик зараз цілком здоровий, все в нього з розвитком добре», – сказав посадовець.

Керівник Служби у справах дітей Луцькради додав, що питання про позбавлення батьківських прав може розглядатися в тому випадку, якщо щодо біологічної матері, яка зараз є свідком у справі про торгівлю людьми, змінять правову кваліфікацію в кримінальному провадженні або надалі зафіксують неналежне утримання й виховання малюка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів