Поділитись:

«Щодо літаків – я впевнений, ми доб'ємо це питання», – Резніков

Четвер, 27 квітня 2023, 17:49
«Щодо літаків – я впевнений, ми доб'ємо це питання», – Резніков

Забезпечення українського війська запчастинами, обслуговуванням, ремонтом та боєприпасами до тих систем, які були отримані, є одним із ключових завдань партнерів України.

Про це розповів міністр оборони України Олексій Резніков, – пише Суспільне.

Щодо літаків – міністр додав, що впевнений, що це питання також буде вирішено.

«Від снайперської гвинтівки до Хаймарсу та танка. Щодо літаків – я впевнений, ми доб'ємо це питання», – сказав Резніков.

За його словами,літаки — це найдорожче.

«Відповідно, дати літаки, потім їх обслуговувати, плюс ракети та бомби до них — це дуже дорого. Тому, ухвалюючи рішення, треба розуміти, а чи всі готові під цим підписатися. Ось під танками підписалися і бачимо: хтось чотири дає, хтось шість… Не двісті, не триста», — пояснив міністр.

Він додав, що ключовий гравець тут США, а вони дуже прагматичні і рахують гроші.

«І це нормально, це життєздатно. Тому що у нас є партнери, які нам щось дали, а потім кажуть: обслуговувати далі вас ми не можемо, у нас немає ресурсу, якщо хочете – купуйте. Теж начебто справедливо, — сказав Резніков.

І з літаками, за його словами, те саме. Коли буде підраховано, хто скільки готовий дати та підтримувати на належному рівні – тоді рішення буде ухвалено.

Говорячи про системи протиповітряної оборони, міністр сказав, що ППО залишалося, залишається і буде пріоритетом номер 1.

«Бо це безпека по всій країні – і у Львові, і у Вінниці, і в Тернополі, і в Одесі, і в Харкові, і в Києві, і в Житомирі. Тому що прилетіти може будь-куди», – відзначив Резніков.

Він додав, що йдеться про можливість розвиватись країні, дітям ходити до школи, студентам – до університетів, лікарям лікувати людей, аграріям збирати зерно.

«Це все безпека неба. Це виживання країни, здатність виробляти продукти, сплачувати податки, поповнювати бюджет, з якого утримується армія, що дуже дорого», – розповів Резніков.

Він пояснив, що Україна має радянську систему ППО, до якої виснажуються запаси ракет.

«Якщо вони не виробляються у нас, і є лише в країнах, у яких ми не можемо їх взяти, то треба поповнювати чимось іншим. Чим? Західними системами ППО», – пояснив Резніков.

Міністр зазначив, що принципово вже вирішено, які це системи, а тепер треба збільшити їхню кількість і кількість ракет до них.

«І плюс не забуваємо, що авіаційна платформа – це також частина ППО. Тобто сучасний літак покоління 4++ як повноцінна закрита система ППО. Тому що він тоді закриватиме «лакуни», провали наявних у нас систем радянського зразка», — сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів