Поділитись:

Заплаву річки Стир в Чебенях прибрали від сміття (фото)

Четвер, 27 квітня 2023, 13:32
Заплаву річки Стир в Чебенях прибрали від сміття (фото)

26 квітня прибрали берегову лінію заплави р. Стир в урочищі Чебені Рожищенської громади Волинської області.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

Берег річки спільно прибирали працівники Волинського рибоохоронного патруля, представники Державної екологічної інспекції у Волинській області,  Українського товариства мисливців та рибалок та небайдужі громадяни. Було зібрано десятки мішків сміття: пластикових і скляних пляшок, поліетилену, целофану, недопалків, покришок тощо. Вдалося привести до ладу значну частину берегової смуги.

Заплаву річки Стир в Чебенях прибрали від сміття (фото)Заплаву річки Стир в Чебенях прибрали від сміття (фото)Заплаву річки Стир в Чебенях прибрали від сміття (фото)Заплаву річки Стир в Чебенях прибрали від сміття (фото) 

«Прибирання навколо води було обрано не випадково, адже чистота прибережних смуг є вкрай важливими для екосистем водойм. Тонни побутового сміття осідають на дні, накопичуються біля берегів, негативно впливають на річкову флору та фауну і можуть  завдавати непоправної шкоди здоров’ю людей. Не можна забувати, що вода – це середовище проживання риби. Не може в нездоровому середовищі вирости здоровий організм», – зазначають рибоохоронці.

Загалом під час прибирання, у якому взяли участь близько 10 людей, було зібрано причеп сміття, яке вивезли на полігон твердих побутових відходів у с. Брище Луцького району. Рожищенська міська рада виділила автомобіль для вивезення сміття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів