Поділитись:

Огляд шин: 205 65 R15

Четвер, 27 квітня 2023, 12:02
Огляд шин: 205 65 R15

Шини 205 65 R15 — досить популярна модель серед водіїв. Тому в автомагазинах ця гума представлена зазвичай від багатьох виробників.

Замовити покришки даного розміру 205 65 R15 можна онлайн у магазині « Шини та Диски. На всі позиції діє розширена гарантія тривалістю один рік. 

Опис шин 205 65 R15

Щоб підібрати гуму на авто, потрібно знати її допустимий розмір. Ця інформація розміщена в інструкції з експлуатації автомобіля. Усі шини маркуються однотипно. Перша цифра, у разі 205, позначає ширину. Друга (65) — відношення висоти до ширини, що виражається у відсотках. Тобто 65 — це не просто цифра, а профіль, що дорівнює 65%. Третя (15) — діаметр колеса. Літера R — це радіальний корд, характерний для легкових автомобілів та позашляховиків. Діагональний корд роблять на тракторах, спецтехніці для навантажень тощо. Існують інші параметри шин:

  • показник максимального тиску;
  • індекс навантаження;
  • наявність або відсутність камери. 

Коли складно визначити, яка шина потрібна конкретному автомобілю, краще скористатися шинним калькулятором. Віртуальний помічник безпомилково підбере відповідну гуму (камеру) та запропонує альтернативні варіанти. 

Переваги та недоліки покришки 205/65 R15

Гума цього типорозміру — Універсальна. Підходить для легкових, вантажних машин, позашляховиків. Переваги та недоліки шини здебільшого залежать не від розміру, який чітко підбирається під авто, а від наступних факторів:

  • зносу протектора;
  • керованості на дорозі;
  • гучності;
  • тиск у камері;
  • «поведінки» на мокрій дорозі та в ожеледицю.

У магазині«Шини та Диски» представлені тільки якісні шини від більш ніж 15 брендів. Визначитись з вибором допоможе докладний опис під кожним найменуванням та відгуки покупців. Можливе оптове замовлення за доступними цінами. 

Протектор гуми 205 65 R15

Шини цього розміру випускають у літньому, всесезонному та зимовому варіанті. Робоча доріжка виконана у вигляді спрямованого та неспрямованого малюнка, симетричного та несиметричного. Також є моделі з шипами та без — ламелізовані або фрикційні покришки. 

Протектор поділяють на європейський та скандинавський. Перший наноситься у вигляді «ялинки», другий — у формі великих прямокутників. Для холодної, сніжної зими краще вибирати скандинавський протектор. Для більш м'якого клімату цілком зійде європейський.

Гума схильна до зносу. Для безпечної їзди необхідно знати, що на літніх покришках висота протектора повинна бути не нижчою за 2 мм, на зимових — не нижче 3-4 мм.

Плюси гуми 

Автошини 205 65 R15 представлені у різних варіантах: літні, зимові, всесезонні. Турецького, китайського, японського, німецького, французького виробництва та ін Шини добре тримають дорогу, забезпечують м'якість пересування, безпечну експлуатацію на слизькій дорозі. Незважаючи на те, що покришки 215/65 R15 добре зарекомендували себе в їзді рівною дорогою і пересіченою місцевістю, перші 100 км краще поберегти гуму, тобто їздити спокійно. Коли покришки чітко займуть своє положення в колесі, переходити до звичної манери керування автомобілем.

На сайті «Шини та Диски» легко підібрати відповідну гуму для зими та літа. Для цього стане в нагоді зручний фільтр, який сортує покришки за перевагами. Склади магазину розташовані у Києві, Харкові, Одесі, Львові та на Дніпрі. Тому доставка здійснюється в максимально короткі терміни по всій Україні.

Надрукувати
мітки:
коментарів