Поділитись:

«Луцьктеплу» дадуть пів мільярда кредиту (відео)

Четвер, 27 квітня 2023, 12:33
«Луцьктеплу» дадуть пів мільярда кредиту (відео)

Луцька міська рада погодила кредит ДКП «Луцьктепло» на суму майже 500 000 000 гривень.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

На черговій сесії Луцької міської ради 26 квітня депутати затвердили програму підтримки ДКП «Луцьктепло» на 2024-2028 роки.

Зокрема програмою передбачили отримання кредиту у розмірі майже пів мільярда гривень на ремонт котелень.

Також тривають перемовини з USAID щодо отримання обладнання для твердопаливної котельні. Депутат Луцької міської ради від фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» Михайло Наход поцікавився, чи не буде цей кредит фінансово обтяжливим для Луцької громади:

«Ми збільшимо борг на міста орієнтовно на півмільярда гривень. Це приблизно по 100 млн гривень додатково щорічно ми будемо сплачувати кредиту ЄБРР. Звідси питання: чи є у нас якась політика щодо управління мінімальним боргом? Чи є розуміння, скільки ми будемо віддавати у 24, 25-му і наступник роках? Враховуючи, що місто і так платить по боргах, як то за нові тролейбуси, за проекти водоканалу у т.д. Скільки буде боргів наразі, інформації немає. Чи не вийде так, що ми напозичаємось і не матимемо, чим віддавати?» 

Начальниця Департаменту фінансів Луцької міської ради Лілія Єлова відповіла, що ці гроші братимуться не на рік, а на кілька.

«Для того, щоб надати офіційний дозвіл на гарантію, нам треба брати дозвіл у міністерства фінансів, а вони проводять аналіз усіх наших бюджетів. За умови, коли мінфін бачить, що в нас є фінансова спроможність платити ці борги, або виступати гарантом. Гарант, це не є сплата, гарант це те, що пишемо у випадку, якщо підприємство не зможе виконувати свої зобов’язання, ми будемо допомагати виконувати своє зобов’язання», – зазначила вона.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів