Поділитись:

Волинь не може розпочати посівну через паводки, – ЗМІ

Середа, 26 квітня 2023, 16:40
Волинь не може розпочати посівну через паводки, – ЗМІ

На Волині все ще тримається складна ситуація через підтоплення.

За два тижні площі затоплених територій збільшилися вдвічі, – пише ТСН.

Зараз це 18 тисяч гектарів – переважно сільськогосподарські угіддя та присадибні ділянки.

Найбільші збитки повінь завдала у Ковельському районі області. До прикладу, у селищі Турійськ – наслідки затоплення наймасштабніші.

Нагадаємо, за словами начальника Волинської ОВА Юрія Погуляйка, господарники Волині вже посіяли 13 тисяч гектарів ярої пшениці – це становить 97% до намірів посіву.

Річка Турія затопила усе навкруги. Позаливало сільськогосподарські угіддя та присадибні ділянки. За словами жителів, такого паводку не було останні 30 років, а то й більше. Та й тоді вода стояла лише у полях, а нині пішла до будинків. Подекуди, аби дійти на город, селяни місцеві змушені взувати рибальські заброди.

Подекуди 90% полів – стоять у воді. І фермери не можуть розпочати посівні роботи. Так само і на приватних городах. Найкритичніша ситуація на півночі області – Ковельському та Камінь-Каширському районах. Рятувальники систематично воду відкачують, але вона знову прибуває.

Хоча ще кілька днів тому рівень води у річках дещо впав. Але через дощі вода знову піднялася. І прогнози синоптиків невтішні – у найближчі дні обіцяють опади.

В інституті водних проблем та меліорації кажуть, що пік паводку минув. А прогнозовані найближчими днями дощі наврядче суттєво вплинуть на ситуацію у столиці та околицях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів