Поділитись:

На Волині лісівники і рятувальники «приборкували» вогонь у лісі (фото)

Середа, 26 квітня 2023, 09:26

Волинські рятувальники та пожежна служба лісового господарства відпрацювали спільні дії з гасіння пожеж в лісах. 

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Волинській області.

У Камінь-Каширському, Луцькому та Ковельському районах 25 квітня відбулися масштабні тактико-спеціальні навчання з ліквідації пожеж у лісових масивах. Участь у навчаннях взяли підрозділи служби, команди місцевої пожежної охорони, підрозділи Державної лісової охорони.

Керівництво навчаннями здійснював заступник начальника ГУ ДСНС області полковник служби цивільного захисту Віктор Милостивий.

Учасники заходів відпрацювали порядок моніторингу ситуації, виявлення пожеж і алгоритм взаємодії обміну інформацією за допомогою сучасних засобів зв’язку та технологій.

Підрозділи обох служб відпрацювали дії для локалізації та якнайшвидшого гасіння пожеж в лісі за допомогою різних засобів, інженерної техніки, потужних водяних стволів, вирішували складні питання гасіння пожежі у важкодоступних територіях та за умов відсутності водопостачання.

У Луцькому районі до навчань залучались піротехніки ДСНС Волині, що відпрацювали дії з розмінування території для подальшого гасіння пожеж у лісових масивах підрозділами Луцького гарнізону служби «101».

Від ДСНС у навчаннях взяли участь понад 80 рятувальників, 15 одиниць техніки.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів