Поділитись:

Бельгійський дипломат пояснив, чому затримуються рішення по зброї для України (відео)

Вівторок, 25 квітня 2023, 21:55
Бельгійський дипломат пояснив, чому затримуються рішення по зброї для України (відео)

21 квітня відбулася одинадцята зустріч міністрів оборони партнерів України у форматі Рамштайн. Попри те, що  Україна отримує потужну і потрібну підтримку від Заходу все ж деякі запити, на кшталт літаків, залишаються поки на стадії обговорення.

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» посол франкомовних урядів Бельгії (1996-2019), спеціальний радник посольства України в Брюсселі (1992-1994) – Зенон Коваль розповів, які фактори впливають на прийняття рішень партнерів України.

Бельгійський дипломат зазначив, що один з факторів – це політичні причини, що стосуються конкретно певних країн.

«Знаєте, у Німеччині дуже довго дискутували, чи давати дозвіл на експорт танків Leopard іншим країнам, чи ні. Там коаліція, це коаліційний уряд. В якому є соціалісти, екологісти та інші партнери. І не завжди всі партнери згідні в одній коаліції», – каже він.

Це політичний аспект питання і потрібно, щоб в даній країні була згода йти на певні кроки. Окрім того, Зенон Коваль зазначив важливий момент, щодо спроможності тих чи інших країн у наданні допомоги.

«Не всі країни мають можливість давати велику кількість озброєння. Бельгія, наприклад, не має колосального озброєння. Є країни, які мають дуже мало зброї, а є країни, які мають мало, але все віддають. Є різні аспекти. І тут є і політичні і матеріальні аспекти», – зазначив Зенон.

Дипломат наголосив, що Європейські країни не перейшли на формат та політику воєнної промисловості. Тому аби задовольнити попит повноцінно вони мають відкривати нові фабрики, аби бути спроможними виробляти певний вид зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів